Tekken – Vérbosszú

Tekken: Blood Vengence (2011, Japán), full-CGI film a Namco híres, verekedős játékából. A témából először még a hivatalos, animációs filmet (1997) láttam, aztán volt egy élőszereplős (2010) is, ez pedig talán, ami a legközelebb áll a játékhoz látványilag, a Tekken 5-6-ban levő videókért is felelős cég, a Digital Frontier készítette, akik játékból az Onimushát, Metal Gear Solid 4-et, filmek közül az Appleseedet, Summer Warst és animált Resident Evileket, élőből meg a Gantzot követték el, úgyhogy a látvány némiképp garantált. A forgatókönyvet Dai Sato (Cowboy Bebop) írta, a rendező Youichi Mori. Zene: Basiscape & Hitoshi Sakimoto. A film japán és angol nyelvű hanggal, felirattal jelent meg.

A történet a Tekken játék 5. és 6. epizódja közti közti eseményekkel foglalkozik, Anna és Nina Williams testvéri viszályával indul, akik két ellenséges cégnek dolgoznak. Az egyiket Jin Kazama, a másikat apja, Kazuya Mishima vezetik, náluk már generációk óta folyik a családi dráma. Egy Shin Kamiya nevű diákot vesznek célba valami titkos gént keresve, akihez egy kémlány, Xiaoyu és egy android csaj próbál közel kerülni. A lányok hamar összebarátkoznak, csak valahogy annak is hajtépés lesz a vége.

Bár érdekes volt az élőszereplős változat, történetileg meg az első film, a játék ismerőinek, kedvelőinek talán mégis így, az ott megszokott látvánnyal a legjobb a sztori, ahogy a karakterek megelevenednek, és a verekedésen túl még többet megtudhatunk érzelmeikről, kapcsolatukról. Érdekes, hogy a japán cgi mennyivel előrébb van, sokkal természetesebbnek hat, normálisan néz ki, ügyel a részletekre. Persze, azért még látszik rajta, hogy nem valódi a látvány és a mozgás. A film szórakoztató, és kellemes a szemnek, de amúgy pont azt szúrták el benne, ami a lényeg, a bunyókat és a sztorit. A már a játékból, ott szereplő videókból és más filmekből is ismert családi viszályokra épp csak ráírtak még egy-két dolgot, se új, se kerek nem lett tőle a történet, és a végére nagyon lebutult az egész. A verekedések meg lehettek volna technikásabbak is, hogy ne úgy nézzenek ki, mint amikor egy bekattant gyerek tenyérrel ütögeti a kontrollert, és a random kombóktól beszáll egy-egy hős a falba. Lesz ez még jobb is.

A játék eredetije 1995-ben jelent meg, azóta eladtak belőle olyan 40 milliót, a Playstation és arcade game azóta már xboxon, gameboyra és psp-re is kijött, jövőre várhatóak új részei. (Kár, hogy ipadre még nincs.:) Több tucat soundtracket is kiadtak hozzá, úgyhogy nem fogok meglepődni a következő filmen. Ami a mostanit illeti, a bluray kiadást Playstationön játszva megtalálható rajta a Tekken Tag Tournament játék, és annak jövőévi, 2. részének demója is. Ezen kívül lesz egy Tekken 3D: Prime Edition is, Nintendo 3DS-re, amelyen a 3D-s játék mellett a fenti film 3D verziója is szerepel. Ennek a trailerét látjuk alant.

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. Beau szerint:

  Előre is elnézést kell kérnem, hogy egy sor ragadta meg csupán a gondolataimat … de a “japán cgi” semmivel nem lehet haladóbb , mint a nem japán. (Vagy ha mégis, akkor szeretnék kérni rá egy megfelelőbb példát, mint az említett játék, illetve az abból készülő film.)

  A Tekken 3d-s, enyhén szögletes de bájos verekedős babái, olyan távol vannak a valódi emberektől, mint bármelyik műanyag Barbie.

  Amit volt szerencsém látni belőle, sem utat túl a már megszokottnak is nevezhető sablon megoldáson: ami persze tökéletes lehet bármely játék átvezető videójának (de abból is volt alkalmam már jobbal találkozni, ráadásul évekkel korábban.)

  A karakterek aranyos/ijesztő manga/anime babák, de álmomban sem keverném össze őket hús-vér karakterekkel – de itt nyilván nem is ez volt a cél.

 2. asiafan szerint:

  @”Beau”: főleg a kínai produkciókhoz képest.. és nemcsak a karakterek, de pl. házak, székek, fű.. és talán nem a nintendós a legmérvadóbb.

 3. tekken szerint:

  Én kedvenc játékom az a tekken 6.
  És én cserkész vagyok. És sportolok és. Az a sport a tánc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük