Hanamizuki

Japán, romantikus dráma, 2010. Rendező: Nobuhiro Doi. Fsz: Yui Aragaki, Toma Ikuta, Osamu Mukai. Kivételesen nem egy manga, hanem egy szerelmes dal, melyet Yō Hitoto írt, ihlette a filmet. Ez a fő dal is, a soundtracket pedig Takefumi Haketa írta.

A film egy tíz éves periódust (1996-2006 közt) mutat be Sae életéből, akit középsikolás lányként ismerünk meg. A vonaton, egy véletlen folytán ismerkedik meg Kouheijel, aki halásznak készül, illetve a családi hajón dolgozik. Hamarosan összejönnek, ám Sae elhagyja Hokkaidót és a fiút, hogy egy rangos, tokiói egyetemen tanuljon tovább, és a távkapcsolat nem sokáig működik köztük. Megismerkednek mással, Sae New Yorkba költözik, és aztán sok sorsfordulót követően újra találkoznak. Előzetes.

Talán nem meglepő, hogy Osamu Mukai miatt néztem meg a filmet, bár csak egy kis ideig szerepel, és nem olyan édes, mint a Paradise Kissben. Maga a film sem, bár valamennyire érdekes, kicsit sok benne a dráma, és mondandója sincs, csak úgy történnek benne a dolgok. Nem fogok rá sokáig emlékezni.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.