Enter the Phoenix

Da Lao Ai Mei Li (2004, hongkongi akciókomédia). Rendező: Stephen Fung. Producer (és cameo): Jackie Chan. Főszereplők: Chapman To, Karen Mok, Eason Chan, Daniel Wu, Stephen Fung and Law Kar-Ying.

Amikor a gengszterfőnök Hung meghal, két ember Sanghaiba megy, hogy megtalálják fiát, aki majd a “trónon” követi. Ám Georgie, aki homoszexuális szakácsként boldogan éldegél barátjával, Frankievel, nem akar bűnözővé lenni, annál inkább egy jóbarátja, Sam, akinek minden álma, hogy bandafőnök legyen, és tartozzon valahová. Így gyorsan személyiséget cserélnek, és együtt mennek el a temetésre Hongkongba. Aztán a családi hagyományok (és egy eskü) miatt békére kényszerülő, de amúgy ellenséges banda egy bosszúéhes, fiatal tagja okoz galibát, meg az egész szituáció maga, illetve felbukkan egy nő is, akinek Georgie jön be (az igazi, gay), miközben iránt Sam mutat érdeklődést.

A film közepes, szórakoztató és felejthető, volt valami 80-as évek hangulata, ahhoz képest, hogy annyira nem is régi. A színészek viszont jók benne, Daniel Wu különösen remek (meg, ugye, szép is), Karen Mok idegesített, mint mindeig (talán csak kinézetre), de néhány tűrhető poén is akadt. A végefelé nagyobb bunyók is voltak, drótos, irreális, de legalább látványos akciójelenetek, és a zene sem rossz (Chan Kwong-Wing). Előzetes.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.