Wuxia

Aka Swordsmen ill. Dragon (2011), kínai-hongkongi harcművészeti akció, rendezte Peter Chan (The Warlords, Perhaps Love). Koreográfus: Donnie Yen. Főszereplők: Donnie Yen, Takeshi Kaneshiro, Tang Wei. A film májusban, Cannes-ban debütált. A sztorit Oi Wah Lam írta, aki a rendező fent említett filmjeit is. Zene: Peter Kam, Chan Kwong-Wing, Chatchai Pongprapaphan, vagyis kb. ugyanaz a trió, akik a Warlordsnál működtek közre.

A film 1917-ben játszódik, egy faluban, ahol Liu Jinxi (Yen), felesége és két gyerekük élnek. Egy nap rablók támadják meg a papírüzemet, és Liu önvédelemből végez velük, a későbbi nyomozó (Kaneshiro) szerint nem véletlenül, hanem gyanús ügyességgel és erővel. Aztán ki is derül, hogy a tíz éve ott élő férfi múltja kissé zavaros és sötét, majd kilétének gyanújára letartóztatási paranccsal indul vissza a felügyelő, ám addigra már mások is keresik az álneves családapát.

Ez a film volt eredetileg One-Armed Swordmannek meghírdetve, később kiderült, hogy nem remake, maximum csak tisztelgés az említett film előtt, de azért a végén csak levágtak egy kart, hogy ez a rész le legyen tudva. A történet egész érdekes, főleg lelkizés és verekedés történik benne, és van egy jó kis, sötét hangulata, amit az elborult filmzene is súlyosbít. A verekedések látványosak és érdekesek, Donnietól csak jóra számíthatunk. Érdemes megnézni. Remélem, a soundtrack is megjelenik idővel. Trailer.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.