Bunraku

Tegnap egy éve, hogy a Torontói Filmfesztiválon debütált Guy Moshe filmje, azóta sok más fesztivált is megjárt, talán nem túl nagy visszhanggal, és októberben már jön a DVD. A film először nem is japános neve, hanem a benne szereplő, új Juno Reactor dal (Putting on the Blitz) miatt került a látómezőmbe, az már csak később adódott hozzá, hogy egyik főszereplője Gackt, a neves jpop sztár, aki színésznek sem utolsó (és nemrég hazánkban is koncertezett). Főszereplők: Josh Hartnett, Demi Moore, Woody Harrelson, Ron Perlman, Kevin McKidd, Gackt Camui. Narrátor: Mike Patton.

A film nagyrészt CGI-animáció, de a színészek néhol teljesen valódiak, csak úgy néz ki, mintha valami furcsa megvilágításban lennének. A látvány rendkívül különleges, és az egész film érdekes volt, vagy kult lesz belőle, vagy bukás, ha végre szélesebb körben is elérhetővé válik. A bunraku a több száz éves, japán, tradícionális bábszínház neve, a méteres bábokat három bábos mozgatja összehangoltan, és filmünknek is épp három főhőse van (pozitívakból). A képregényes hatás, a túlszaturált, színes, néhol rajznak, máskor viszont élőnek tűnő karakterek egyedi látványa remekül illik a történet westernfilmekre és szamurájtémákra egyaránt emlékeztető stílusához.

Külön megemlítendő, hogy Gackt nagyon menő ebben a szerepében, végre férfias, jóképű, és kardozik. Már 2008-ben felvették a stábba, a rendező maga ment érte Japánba, és részben a Fūrin Kazan dorama-beli szerepe miatt is találták megfelelőnek. Egyébként Josh Hartnettnek sem ez az első, ázsiai filmje, nemrég az I Come With The Rainben láthattuk.

A sztori egy olyan világban játszódik, ahol nincsenek már (lő)fegyverek, mert így próbálták a korábbi öldökléseket abbahagyni, de az emberi természeten nem könnyű úrrá lenni, így egy még inkább erőszakos világba kerültünk, ahol a kard az úr. Két idegen érkezik a városba, más-más okból, és hamar megtanulják, hogy kinek a kezében van a hatalom, egy kilenc fő gyilkossal körülvett gengszter és emberei utalják a várost. Egyik hősünket a bosszú hajtja, a másik (Gackt) egy elveszett medált próbál visszaszerezni, és a közös ellenség hamar összehozza őket. Előzetes:

A bejegyzés kategóriája: CELEB, FILM
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük