Gackt live

Ott voltál, láttad? Meséld el! Mivel én nem lehetettem ott, olvasói beszámoló következik a csütörtöki, budapesti Gackt koncertről, köszönet a részletes ismertetőért és a sok infóért Harponak!

“Kb. 500 ember jött el a bulira, több ázsiai kinézetűt is lehetett látni köztük, gondolom akik itt tanulnak vagy dolgoznak nálunk. Már előző nap az a hír járta, hogy legalább 30 fő kint csövezik a csarnok mellett, másnap hajnaltól ez a szám csak egyre nőtt, de legtöbben mégiscsak délután mentek ki, pár órával a beengedés előtt (6-tól volt kapunyitás). Én kb. 5 óra előtt értem ki, de már hosszú volt a sor, ahol reggeltől számokat osztogattak érkezési sorrendben a népnek. 5 óra után Gackt emberei kijöttek a bejárat elé és filmezték a tömeget (remélem rajt leszünk a koncert dvd-n is:). Állítólag Gackt-ék 12 óra előtt érkeztek meg 3 busszal. A koncert 8 órára volt kiírva, így 6-tól 8-ig még bent a csarnokban várakoztunk, a színpad előtt préselődtünk, mint a heringek, mert mindenki az első sorokba akart kerülni. Nekem sikerült úgy a 4-5. sorba befészkelődni, szerencsére a színpad elég magasan állt, így volt remény arra, hogy valamit látok is.

Negyed kilenckor kezdték el a koncertet, Gackt egy másik (nem japán) fickóval jött ki, akiről későbbb megtudtam, hogy egy amerikai rockbanda (Fade) énekese és Jon-nak hívják. Mondjuk erre nem számítottam, hogy párban lesznek, végig így is énekeltek felváltva, meg együtt. Gackt kinézete elég röhejesnek tűnt számomra, mintha a hülyegyerek, idióta énjét vette volna elő, persze viccesnek szánva a dolgot. Ő most egész rövid, öcsi hajjal rendelkezik és szőke inkább, mint barna. Engem teljesen a Geszti Péterre emlékeztetett az arca. :))

Gackt zenészei közül a két régi gitárosa jött vele (You és Chachamaru), a többieket nem ismertem, de azt is később tudtam meg, hogy a doboknál nem kisebb személyiség, mint a Luna Sea dobosa, Shinya ült, sajnos nem ismertem fel, pedig már sokat láttam felvételeken. A másik két zenésze neve: UZO és Takumi. Itt a tracklist, vagyis régi és új dalok vegyesen elhangzottak, volt amit angolul énekelt Gackt és az énekes párja Jon:

The End of the Day
Nine Spiral
Speed Master
Last Kiss
Episode 0
…Mind Forest English
妄想-Girl
Vanilla
Justified
Jesus
You are the reason
All my love
Uncontrol

Maga a buli teljes két órán át tartott, de ebből egy óra csak showműsor, a közönség hergelése, ilyen fucking brother, fucking sister -szerű fárasztó baromságokkal, a két énekes pasi sokat fanszervizelt egymással, és még a koncert elején ledobták ill. bedobták a közönség soraiba a polójukat, amit a fanok darabokra téptek, pont az orrom előtt. Ők maradtak csupasz felsőtesttel, halásznadrágban, és ebben a hiányos öltözékben ugrálták és énekelték végig a koncertet (a végére már az egész zenekar lemeztelenedett). Komolyan mondom, Gackt és Jon úgy néztek ki, és úgy viselkedtek, mint két csippendél fiúka. Legalábbis nekem ez volt a benyomásom, főleg hogy saját magukat is simogatták, Gackt narcisztikus önimádatával még rá is tett héhány lapáttal, de ezt is a show részének szánták, gondolom, klasszul megvolt minden koreografálva, még a hülyeség is.

A dalokkal nem volt gond, jól elénekeltek mindent, bár szerintem ott elől pocsék volt a hangzás, azon gondolkodtam, hogy inkább kimegyek hátra, de végülis maradtam. Gackt nagyon elfáradt a végére, többször is megingott, tántorgott, egyszer majdnem be is ájult a tömegbe. A közönséggel nagyon interaktívan viselkedtek, egyrészt a hergelés, másrészt folyamatosan locsoltak minket a vizespalackokból és minden szir-szart bedobáltak hozzánk. Tehát a hangulat nagyon ott volt, a közönség tombolt, és mi olyan szeretetovációt zúdítottunk a zenészekre, ami a visszajelzések alapján, még nekik is szokatlannak tűnt, azt írta valamelyik zenésztag a blogjában, hogy nálunk érezték a legjobban magukat és nálunk volt a legnagyszerűbb a buli. Megígérték, hogy visszajönnek hozzánk. Úgy néz ki, mindkét részről jól sikerült ez az egész, ennek én nagyon örülök, de változatlanul maradok a régi Gackt-nál, nekem ez az új arculat már nem sokat ad sem zeneileg, sem emberileg. Gackt már nem lesz soha a régi, erről lemondtam. Amit most csinál, az inkább csak időtolás (amúgy megint felröppentek a hírek, hogy végleg abbahagyja a koncertezést), amit le kellett tennie, azt már letette az asztalra, de úgy látszik képtelen visszavonulni, pedig lehet, hogy jobb lenne. :)
Mindenesetre semmiképp nem hagytam volna ki ezt az eseményt, azt hogy ott állt tőlem pár méterre. Mégiscsak egy rock-legenda, akit egykoron imádtam, de a régi énjéből és kisugárzásából már szinte semmi nem maradt meg.”

[kép innen]

Egy másik beszámoló itt olvasható.

Kategória: CELEB, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 10 hozzászólás érkezett

 1. Sizame szerint:

  Kicsit szomorkodom, hogy kimaradt, de tény, hogy az én rajongásom se a régi már. Még mindig kedvelem és a Secret Garden örök kedvenc marad, de a bakfis rajongás már a múlté. A visszavonulgatásáról szóló hír is új, bár tény, hogy egyre kevesebbszer hallani a nevét a hírekben.

  Btw, köszönöm a beszámolót, nagyon korrekt volt, (picit) pótolja az élményt. :)

 2. harpo szerint:

  Ha lesz jövőre is eu-turnéja, biztos hogy jönnek hozzánk megint, mert ezt írták a blogjukba (idézet Chachamaru-tól: “Budapesten volt a legjobb, és a budapesti koncerten összegyűlt emberek szíve együtt vert a japánokéval.” (megj. a tizedik turné-állomás voltunk). Azért ez mindent elmond a koncert hangulatáról, ami tényleg frenetikusra sikerült, bár megjegyzem ez az eddigi itt fellépő japán bandák koncertjeire is igaz, nemcsak Gackt-ék kaptak ilyen kitűntető figyelmet és szeretetovációt. Annyi biztos, hogy ez a koncertje egészen más volt, mint amit jó évekkel megszokhattunk tőle, én részemről inkább a régebbi dolgait fogom ezentúl is hallgatni és nézni, mert ezek az újabb dalok és live-ok már nem hoznak tűzbe. Viszont volt egy nagyon szép dal a végén az utolsó előtti szám (Show Your Heart), amit Gackt a földrengés sújtotta áldozatok emlékére írt, ez tényleg szívszorítóan szép, de állítólag még nem jelent meg lemezen.

  A visszavonulás már régi téma nála, kb. 2005 óta, mert akkor bevallotta, hogy nehezen bírja a koncertezést, mivel van valami enyhe született szívbetegsége, és emiatt hamar kifárad. A legtöbb giga koncertjén mindig ott álltak készenlétben a mentők és orvosok, nem egyszer hordágyon vitték le a színpadról koncert végén, mert a saját lábán már nem volt ereje levonulni. Remélem a jövőben sem lesz semmi baja és bírni fogja még valameddig, amúgy kinézetre fizikailag egész jó kondícióban van most is, csak gondolom egy ilyen hosszú túrné már fárasztó neki, több pihenőnapot kell beiktatni, és akkor semmi gond. Előző este még Berlinben koncerteztek, talán ezért volt nálunk fáradtabb.

 3. Erynnis szerint:

  Én is a harminc kintalvó közé tartoztam, és megérte.
  Annyit tennék csak hozzá az utolsó hozzászóláshoz, hogy a szívbetegsége most is előjöhetett, mert úgy kellett lekísérni a színpadról az egyik staffosnak; Jon pedig még meg is tartotta egyszer, hogy ne essen le. A végén tényleg nem bírta, de mikor látja az ember, hogy erőt vesz magán, mély levegő, és perceken keresztül képes megállni egy kis belengés nélkül, mikor leginkább összeesett volna, rájön az ember, milyen erős is valójában.

 4. harpo szerint:

  Itt vannak fotók a két nappal későbbi varsói koncertről (még vetkőzés előtti képek:))

  https://picasaweb.google.com/fcpgallery/GacktWarszawaKlubStodoA06062011FotoJade#5638972251860565298

 5. asiafan szerint:

  [harpo]: köszi, van pár jó közeli.

 6. harpo szerint:

  Gackt & YFC – Vanilla (moszkvai Vanilla live, ami nálunk is ilyen fergeteges volt :)

  http://www.youtube.com/watch?v=ZS7hNbGLSPI&feature=related

 7. harpo szerint:

  Itt a Show Your Heart vagy All My Love vagy All for Love live (Berlin 2011.08.03.), amit a föfdrengés áldozatainak emlékére írt:
  http://www.youtube.com/watch?v=YU0XHgnjLNA&feature=share

 8. harpo szerint:

  Itt pedig a Mousou Girl live (közben sztriptíz):
  http://www.youtube.com/watch?v=cQqfVLdp0ag&NR=1

 9. asiafan szerint:

  [harpo]: jesszus..

 10. harpo szerint:

  Jah, én is ezt mondtam a koncert elején…
  A videókat nézve már kezdek hozzászokni a stílushoz, főleg, hogy felvilágosítottak, ez nem egy Gackt live, hanem az ő YFC project-je, abba meg úgy látszik belefér minden, ami a saját koncertjeiből illemszerűen kimarad (ugye itt meg adva volt egy másik egyenrangú pasi is, hát jól kihasználta a helyzetet).
  Azt ne felejtsük el, hogy ő már a pályája elején is szeretett közmegbotránkoztatni, persze tette ezt mindig játékosan…
  Amúgy ez a mosó girl így előadva tényleg nagyon bájos :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.