Choy Lee Fut

Hongkongi harcművészeti film (2011), a cím – illetve a címet adó kungfu stílus –  mandarinul Cai Li Fo. Rendező: Tony Law és Sam Wong. Főszereplők: Sammo Hung, Yuen Wah, Sammy Hung, Kane Kosugi, Stephen Wong és Wang Jiayin. Április elején mutatták be.

A poszteren Sammoval reklámozzák a filmet, de csak mellékszereplőként van jelen, nem is verekszik, a történetben főleg a fiataloké a szerep, a leginkább pedig fiáé (Sammy). Sammy Hung és Kane Kosugi a valóságban is jóbarátok, és a filmben is. Európából utaznak Kínába, ahol Kane nagyon szeretne Choy Lee Fut stílust tanulni, és Sammyéknek pont egy olyan kungfuiskolájuk van, amit viszont épp egy gonosz cég akar felvásárolni. Élen egy csinos biznisznővel, aki aztán romantikusan is felkavarja őket. A meglehetősen buta történet már az elején a lényegre tér, a kis, történelmi iskola sorsát egy mérkőzés dönti el, melyben az üzletemberek harci bandája ellen kell hármuknak a ringbe szállni. Kiszámítható az egész, de azért szórakoztató, és a bunyók látványosak.

Úgy tűnik nekem, a fiatal korosztályt célozták meg a filmmel, a rappelős, modern popzene, a könnyed hangvétel, és a jó kinézető sztárok is erre utalnak. (És mindennel együtt azért ez még mindig jobb film Kane Kosuginak is, mint a DOA volt.) Nem kell túl komolyan venni. Trailer.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük