Detective K

Nem tudom, javult-e a koreai filmipar színvonala, vagy nekem tett jót a pihenés e téren, de most sorban nézem a jó filmeket, mint pl. ez az idei krimi. A történetre csak homályosan emlékszem egy hét után, de arra világosan, hogy remek szórakozás volt a mű. A régi korban játszódó fimben a címszereplőt, egy hivatalnokot titkos nyomozással bíz meg az uralkodó, hogy valami sikkasztással kapcsolatos bűnsorozatot leleplezzen, ami számtalan gyilkossággal is jár, ahogy a gyilkos próbálja elhallgattatni a tanúkat, rendszerint sisakvirág-kivonattal, ami mérgező. (Bőrön át is, úgyhogy ne szedegessük..)

A rendező Kim Suk-Yoon, főszerepben Kim Myung-Min, Han Ji-Min, Oh Dal-Su. A film nemcsak thriller, de akció- és vígjátéki elemekben is bővelkedik. Trailer.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. somesz szerint:

    Csalódás volt, pedig nagyon vártam. Lehet meg kéne nézni még egyszer és nem olyan álmosan, mint azt tettem. Valahogy nem fogott meg és a vígjáték része is elképesztően bugyutára sikeredett. Ennél egy Forbidden Quest vagy The Servant messze jobb film. Lehet lassabb és kevésbé akciódús, de nem olyan üres butaság, mint ez volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük