Chonmage Purin

Érdekes, hogy miután egy szamuráj-pék által feltalált sütiről írtam, este egy hasonló témájú film került elém, és jól esett egy ilyen egyszerű, könnyed mesét megnézni. Diétázóknak nem ajánlom. :) A Chonmage Purin (2010, Japán) egy Edo korból váratlanul a mába időutazó szamurájról szól, akit élete első pudingja úgy elvarázsol, hogy végül cukrásszá lesz. A sütin kívül még család is van benne, kisfiúval, úgyhogy mindenképp egy édes film.

A történet Gen Araki regényéből készült, a rendező Yoshihiro Nakamura (Golden Slumber, Fish Story). A chonmage az Edo kori szamurájok és  a mai szumósok hajviseletének a neve, felnyírt homlok és copf/konty. A purin pedig puding. Főszereplők: Kijima Yasube, Hiroko Yusa, Tomoya Yusa.

Annyira nem butaság a sztori, a szereplők jelleme is előtérbe kerül, és amit eddig írtam róla, az csak mellékszál. A központi problémát inkább a szamurájt befogadó, fiát egyedül nevelő anyuka munka és család közti választása, a dolgozó nők társadalmi helyzete jelenti. A dolgok ilyetén változása (anyuka dolgozik, ex-férjet kirúgta, mert nem segített a házimunkában..) érthető módon kissé meglepi a középkorból érkezőt, és bár nemsokára elvállalja a konyhai teendőket szívességből, azért még lesznek ebből súrlódásaik.. Végül persze, mindenki tanul valamit. Trailer.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. 杏桃来春 szerint:

  Aranyos film volt, nagyon tetszett. (és azt is megtudtam, hogy a puding kandzsival 阜凛 :) )

 2. asiafan szerint:

  [杏桃来春]: merev bucka? :)

 3. sassori szerint:

  Konnichiwa :) Tök jó az oldal, élvezettel olvasom a beszámolókat és jónéhány, nagyon komoly filmet az itt olvasható ajánlóknak köszönhetően néztem meg. szóval Arigato :)

  A filmhez kapcsolódóan egy kis segítséget kérnék: tud esetleg valaki feliratot hozzá?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük