Blades of Blood

Hát, nem tudom, hogy fogok eztán koreai filmeket nézni, ha nagy nehezen rászántam magam, és csalódnom kellett megint, bár annyira nem volt rossz, sőt, egyátalán nem. Mondjuk, tízből hat pont. Főleg azon múlik, mennyire unatkozunk, van-e jobb dolgunk, filmünk stb. Azért nem bánom, hogy megnéztem, de a fő élmény inkább a csokisperec volt. Pár éve talán jobban tetszett volna, de már annyi ilyet láttam, és ez tényleg átlagos volt. Trailer.

Kardozós, kosztümös film (2010), történelmi ruhákban járják az országot hőseink, egymást üldözve, a nő, persze, közös. Egy szövetség alakul az ország védelmére, melyet a keleti és nyugati vezetők állandó rivalizálása gyengít, miközben támadnak a japánok. Ám a nemes cél helyett saját királyuk ellen fordulnak, amikor egy hataloméhes tagjuk gyilkosság révén átveszi a vezetésüket. Közben lemészárolnak egy hivatalnok famíliát is, ahol csak egy házasságon kívül született fiú marad, hogy bosszút álljon, s a főgonosz egy régi, azóta ellene fordult, vak társával kel útra.

Rendező: Lee Jun-Ik (The King and the Clown), a történet egy mangából készült. Fsz: Cha Seung-Won, Hwang Jung-Min, Baek Sung-Hyun, Han Ji-Hye. Jó ötletek, érdekes karakterek voltak a filmben, de semmi nem fogta össze, szétesik, nincs íve. Meg eredetinek sem mondhatnám. A harcos részek is jók, de semmi egyedi nem volt bennük.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. somesz szerint:

    Ez viszont bejött. Még le is fordítottam angolról. Koreai történelmi kardozós-háborús filmek között messze a legjobb szerintem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.