The Warrior’s Way

.

Láttunk már spagetti, sukiyaki és kimchi westernt, és ha nemcsak a Keletet nézzük, sok más mix is van, pl. scifi-westernből is egy tucattal (a legújabb ígéretes ez).. Az egyik legjobb vegyítés most szerintem a ninja western. :) A drámai jelenetek, lassítások remekül összeházasítják a két műfajt, hiszen a ninjáknak is szokásuk pl. az égbolton, ugrás közben kimerevíteni a képet, és a mozdulatlan csendből követhetetlen gyors pengevillogással előtörni. A 2010 decemberében bemutatott The Warrior’s Way március végén érkezik dvdn (a UK-ba). A trailert már korábban mutattam..

A film új-zélandi, ott is forgatták, de azért témája és néhány stábtag ázsiai. A rendező-író Sngmoo Lee, és a főszereplő Dong-gun Jang (2009 Lost Memories, The Promise, Taegukgi, Typhoonban..) koreaiak, az egyik főellenséget pedig a kínai Lung Ti alakítja (A Better Tomorrow II, Drunken Master II..). Sngmoo Lee a sztorit még New York-i tanulmányai idején találta ki, de tudta azt is, hogy komolyabb bugdet kell hozzá. Hét évig élt kint, mielőtt visszatért Koreába. A filmet még 2007 végén kezdték forgatni, és 2008-ban már kész volt. A vadnyugati színészek: Kate Bosworth, Geoffrey Rush, Tony Cox, Danny Huston. A producer Barrie Osborne, aki a Gyűrük urát is produkálta. A fight coordinator Yûji Shimomura, több ismert filmen is ügyködött (Returner, Shinobi, Versus). Zene: Javier Navarrete.

Kell-e mondanom, hogy nem egy komoly film ez? A történet sem túl bonyolult, bár van benne sokféle konfliktus, a karakterek, események elég egyszerűek, és a fő a coolság.  Az akciójelenetek szerintem elég jól sikerültek, a hangulat és a zene is bejött. A 19. századi történetben bérgyilkos hősünk épp kiírt egy ellenséges klánt, amikor az utolsó ellenfelét, egy nevetgélő bébit, nem tudja legyőzni, hanem magával viszi. A feladat ilyetén félresikerülése miatt saját társai és vezére is utána ered, hogy megöljék, ám ő addigra már átkelt az óceánon, egy barátját keresve. Őt nem, de sok újat talál, új életet, célt. Egy cirkuszosokból álló társasággal jön össze, de a falubelieknek előbb saját, (vad)nyugati ellenségeikkel gyűlik meg a bajuk, majd landolnak a háztetőn a gúlasapkás vendégek is..

A filmzene tudtommal nem jelent meg, de egy MV a koreai SHINeetől igen:

http://www.youtube.com/watch?v=_NnSMLfEkHw

Kategória: FILM | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük