Ninja étterem

Volt két, régi, szülinapra való vágyam: a kedvenc japán cukrászdám epertortájából egy egész, és a youtube-on látott, ninjaétterem kipróbálása. Tegnap sikerült mindkettő egyszerre.

Az első ninja-témájú éttermek természetesen Japánban nyíltak, a legismertebb Tokikóban van, az Akasaka metróállomásnál. A New Yorkban található Ninja Restaurant ennek a testvérpárja, szinte azonos berendezéssel, “műsorral”, menüvel rendelkezik. Ide nem annyira enni jár az ember, bár a kaját jónak ígérték, a ninja falu és kastély és a ninja felszolgálók a lényeg, főleg ezt kell megfizetni az egyébként borsos árakkal. Egyszer azért jó buli. :)

Érdemes volt helyet foglalni, szinte tele volt a hely, kicsit izgultam is, hogy megbüntetnek-e, ha nincs ki a létszám.. Kívülről semmi különös, de a bejáratnál már jött is a kosztümös fogadás, majd egy lifttel mentünk le a ninják barlangjába. Itt vannak sziklás termek és házakat mintázó boxok a faluban, de előtte egy kanyargós, sötét folyosón kellett végigmennünk, amelynek a végén jól meg is ijesztettek. Ezzel egyébként egész este próbálkoztak, a be-beugró, hirtelen torokelvágó ninnyák, nagy zuhanások, sikolyok zaja vegyült a japán hangulatzenébe, amely főleg Agatsuma shamisenes lemezeiből állt. Evés közben egyébként nem ijesztgetnek, mert azért ez Amerika, és sokba kerülne nekik egy félrenyelt falat perköltsége. :) Ahhoz képest, hogy várható volt, egyszer azért sikerült meglepniük.

Jobb oldali képünkön a középkori sziklavécé, ahol azért fűtött, japán ülőke van. :)

Elsőként a menütekercset dobta elénk saját, személyes ninjanőnk. Az italválaszték  jó, az ára sem vészes, fincsi Sapporo sör 2 dollár alatt, egy kis üveg szake 7-ért lecsúszott mellé. A főfogások 20 felett, de vannak komolyabb kombók 50-80 stb áron, attól függ. Japán étterem lévén főleg japán kaja (amit egyébként nem szeretek), de volt mindenféle steak is, ill. a képen látható ninja ceasar salad, amit egy ropogós kéreg borít, és nekünk kell a pálcikával agyonverni. A menün az ételek egy része dobócsillaggal van megjelölve, ezek mind spéci ninjakaják, amelyekben kard van, vagy lángolnak, vagy elkezdenek füstölni, és hasonlók.

Jobb híján teriyaki chickent kértem, de az nem volt túl jó, a többiek steakje jobban sikerült, néha meg a nyakamhoz nyomtak egy kardot. Annyira nem hiszek az ilyen helyekben, így kicsit meglepte a felszolgálónkat, hogy megkérdeztem, beszél-e japánul, de persze :) Amúgy úgy tűnt, ők is jól szórakoznak. Az asztalokhoz bűvész is jár, aki mindenféle trükköket mutat be. Végül pedig meglett a tortám is, amiről elismerőleg nyilatkoztak a háziak is, hogy a városban a legjobb. Ezt egyébként egy még náluk is titkosabb klán intézte el, hogy odakerüljön, akiket az Amex bérelt fel. :) Mindig is írtóztam tőle, hogy az éttermi személyzet elénekelje a happy birthdayt, de azért ninjákkal jópofa volt. Aztán sikerült a gyertyával leégetni a hajamat is, ami már nem az ő érdemük volt, hanem a szakéé. :) A felszolgálás jó, bulinak mindenképp klassz hely.

Titkos barlang vagy sem, a vészkijáratnak neonból kell lenni. :)

Kategória: Gasztro, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. Hysteria szerint:

  :)))
  btw. happy birthday! :)

 2. asiafan szerint:

  [Hysteria]: köszi :)

 3. Fullmoon88 szerint:

  お誕生日おめでとう! :D
  Mik vannak a nyugati keleten :))

 4. 杏桃来春 szerint:

  生日快楽!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük