Crystal Butterfly: Illusion Forest

A Crystal Butterfly (Shui Jing Die 水晶蝶) az egyik legrégebbi kínai, ill. sanghaji indierock zenekar, akik 1998-től léteznek, egy korábbi zenekar (Lunar Eclipse) folytatásaként. A Magic Mistery Tour c. 2005-ös, jól sikerült, “ismertebb” albumukra való visszautalással szerettem volna indítani, de rájöttem, hogy nem is írtam róla. Csak itt említem a zenekart, ennél a válogatáslemeznél tetszett meg az imént említett albumukról egy számuk. Amolyan space rock, van benne sok jó visszhang. Nagyon kellemes zene. Talán egy kicsit emlékeztet a U2-ra is. Pár éve eltűntek, és most újra itt vannak, idén jelent meg a címben szereplő album (梦幻森林). Teljes egészében meg lehet itt hallgatni, és nagyon jó. (Letöltést nem találtam sajnos, az elszántabbak innen vagy innen kibogarászhatják.)

Kategória: KÍNAI, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

 1. harpo szerint:

  Nekem megvan az album letöltve, ha kell, írj privit nekem.
  Tényleg kellemes zene:)

  Én is keresgéltem mostanában chinese cuccokat és találtam jókat.
  JJ Lin (szingapuri énekes, dalszerző, nagyon kúl hang, bájos pofi és fincsi zene). Yuguo egy shanghai-i indie rock banda, amolyan brit-rock vonalat képviselnek, eszméletlen kúlak és jók, az énekes is szívdöglesztő.
  Ők a legkedvencebbjeim :)

  De ott van Dou Wei és különböző banda formációi is, aki alternatív pop-rock-ot csinál, mellesleg Faye Wong-nak volt a férje.
  Ha megnézed a last.fm oldalamat, ott jobb oldalt kigyűjtve láthatod a kedvenc kínai zenészeimet névszerint felsorolva.
  Kóstolgass bele :D

 2. asiafan szerint:

  köszi, rég jártam már ott úgyis :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük