Triple Tap

Triple Tap (2010) hongkongi akcióthriller. Rendezte: Derek Yee. Fsz: Louis Koo, Daniel Wu, Charlene Choi, Li Bing-Bing, Alex Fong, Chapman To, Lam Suet. Zene: Peter Kam.

2000-ben Bruce Law Chi-Leung készített Double Tap címmel hasonló filmet, melyben szintén szerepelt Alex Fong, mellette pedig Leslie Cheung. Ott is hasonlóképp indul a sztori, egy lövészversenyen, ahol két nagy tehetség is felbukkan. A double tap azt jelenti, hogy két, egymás melletti, gyors lövés is éri a céltáblát, a mostani sztoriban pedig már három is megy.

Az új film némileg kapcsolódik a sztorihoz, annak kvázi folytatása, bár az ottani rendőr itt csak kiegészítésképp bukkan fel, a vetélytársak újak. Az első jelenet a lövészverseny, a fiatal rendőr és az őt legyőző üzletember találkozása. Utóbbi nem sokkal később tanúként keveredik egy bűnügybe, ahol egy páncélautót ért támadás, ám szerepe egyre homályosabb lesz. Végül egész kiszámítható a történet, de azért leköt, és az akciók miatt is szórakoztató a film. (És a két főhős is sármos, szerintem Louis Koo a helyesebb.:) Nekem a film zenéje is bejött, csak sajnos nem adták ki.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük