Reign of Assassins

John Woo kardozós, wuxia filmje nem akkora dobás, mint várhattuk, de amúgy jó film, szórakoztató. Érdekes mód nem éreztem túl nagyszabásúnak és John Woo-snak se, még galambot se eregettek. A sztori érdekes, fordulatos, a karakterek jók (bár két főhős úgy hasonlít egymásra, hogy kissé belezavarodtam), Michelle Yeoh meg menő. Az akciókat Stephen Tung (Bodyguards And Assassins) rendezte, a zenét Peter Kam írta. További szereplők: Jung Woo-sung, Wang Xueqi, Barbie Hsu, Shawn Yue. A film kínai-hongkongi-tajvani produkció, mandarin nyelvű, szeptember végén mutatták be (2010).

A régi időkben, egy harcművészekkel teli világban játszódó film a szokásos témákat járja körül. Egy mester földi maradványait próbálják megszerezni, ami csoda erőt és harci tudást rejt ill. ad tulajdonosának, ezért és személyes okokból is a szereplők rivalizálnak egymással, valamint egy-két szerelmi szál is bonyolítja az életük. Főhősnőnk (Yeoh) egy bérgyilkos banda tagja, akik épp a fenti megszerzése közben ölnek meg egy családot, majd később egy szerzetessel találkozva jó útra tér, csak aztán utóléri a sors. A vívások, verekedések látványosak, ötletesek, és persze, tele vannak fantasztikus elemmekkel, sok a drótos repkedés. Trailer.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. yasahmaru szerint:

  Tegnap néztem meg és nagyon tetszett.
  Elég látványosra sikerült a film,mint
  általában Woo filmjei.De a galambokat
  én is hiányoltam:).Mondjuk a film végén meglepődtem,nem erre a végére számítottam.Az első akció jelenetnél
  majdnem én is összekevertem a két szereplőt de aztán a koruk miatt különbséget lehet tenni közöttük.
  Michelle Yeoh pedig még mindig nagyon jól nyomja, és jól néz ki.
  Szerintem aki szereti az ilyen tipúsu filmeket annak bátran ajánlom hogy ha teheti akkor nézze meg a filmet.

 2. asiafan szerint:

  te melyik kettőt keverted? :) én először azt hittem, hogy Lei Bin a postásfiú..

 3. yasahmaru szerint:

  @asiafan: Először Drizzle kevertem Yeohval (aszt hittem hogy ő játssza)
  de végül kiderült a karaktert ő viszi tovább miután azt csinálják az arcával.Na elég bonyolult.Másik meg nekem is ez a senbon dobáló Lei Bin meg a Jing Ah Sheng (itt mindenki meg változtatja magát)hasonlítottak egymásra.Meg furcsa volt a love story is. Kicsit mintha az Álarc film jött volna le csak nem volt benne arc csere.Érdekes volt a kard vívó technika is,nem sűrűn lehet látni az biztos,talán a Tigris & Sárkányban volt azt hiszem.Csak ez a mandarin nyelv idegesített egy kicsit.(a japánt jobban szeretem azt legalább értem
  csak, az a baj hogy kevés jó film van ami jó).Amúgy meg ezt már rég mondani akartam neked nagyon tetszik/bírom az oldalt,sok hasznos dolgot olvastam rajta,és nem egyszer segítettél egy két film megítéléséhez hogy meg nézem e vagy sem.Úgy hogy köszi a munkádat.
  Tisztelettel Yamada mark Yoshi

 4. asiafan szerint:

  kedves vagy, örülök! :)

  (kivettem egy pár szónyi spoilert..)

 5. riddick72 szerint:

  Csak csatlakozni akartam. A film nagyon jó. Szerencsére a repkedéseket visszafogottan adják elő. Engem a bölcseleti része is megfogott. A fordulatok, a harci jelenetek nem különben. Csak ajánlani tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.