VAMPS live @ Roseland Ballroom (NYC)

Az igazi Vamps-fanok lehet, hogy utálni fognak, amiért nemcsak, hogy láttam a zenekart élőben, de még csak nem is voltam annyira oda értük, Hyde korábbi szólóalbumai sokkal jobban tetszenek. Ám érdekes módon végül épp az lett a koncert érdeme, ami miatt a zenekar lemezeit eddig kerültem, és ami egy kicsit sztereotíp kép a japánokról: lekoppintották a nyugatot, és az eredmény jobb lett, mint az eredeti. Egy egyszerű, mainstream rock koncertet láthattunk, de olyan profit és lendületest, amilyet errefelé már nem nagyon találni, hacsak nem japán import. :) Legalábbis ezt lehetett olyan 10 méterről tapasztalni, mert persze, aki közelebb furakodott, az a kivételesen bájos arcú, egyszerre dögös és cuki sztárokon is legeltethette a szemét. Haido azért már önmagában is jelenség..

Kezdjük előbb a macifejjel. Érdekes arcok voltak a közönségben, rengeteg – főleg itt élő – japán jött el, de igazából csak a fehérek öltöztek ki ilyen bizarrul. :)  Egész sok idősebb (30-40+) arc is megjelent a new yorki Roseland Ballroomban.  (Okt. 9.) Este 8-ra volt kiírva a buli, 7-kor ajtónyitás, én már korábban arra jártam, és láttam, hogy van sor. Csak az nem jutott el a tudatomig – amíg be nem álltam, a sorba -, hogy a kanyar után folytatódik, és az újabb kanyar után is, aztán tovább, körbe a háztömbön, nagyon durva, hosszabb volt, mint amikor az iphone 4-re kellett várni. :) Sokan az utcában táboroztak már egy ideje, mármint szó szerint, két sátor is állt a járdán. A sor a motozáshoz kellett amúgy, jó egy óra volt bejutni, de aztán időben kezdtek is, pár perccel 8 után. A tömeg lelkes volt, hangos, a zene meg nagyon jól szólt.

Kívételesen profik voltak a zenészek, a megszólalás, a show, a látvány mind tökéletes példája volt, hogy hogyan is kell rockkoncertet csinálni. A japán, topsztár énekes, Hyde meg, persze, kawaii ezerrel. Hihetetlen, ami energia és hang kijön belőle, miközben olyan érzést kelt, mintha marcipánból lenne, ennivaló. :) Bár ami a vámpírfogas, zenekari óriásszájat illeti, később ő is utalt rá, hogy megenne minket. Több, mint 1.5 órát játszottak, setlistem nincs, meg jobb képeim se, mert nem vittem kamerát (elvileg tilos volt), csak telefont. Volt minden fontos sláger, Sex, blood, Love Addict, Lucy, Revolution.. Meg ilyen is. Vampék a koncert közepént kezdtek igazán belejönni, és nagyobb amplitúdóval mozogni a színpadon, a végére talán már kicsit sok volt a gyors, kiabálós számokból, de sikerült őket visszahívni egy pár ráadásra is. Örülök, hogy végre láttam őket, egyszerre volt pozitív élmény és egy kis realitás. Már nem tudok mesebeli csodalényként tekinteni Hydera, mert emberalakot öltött előttem, mostantól profi zenészként gondolok rá. :)

Ráadásként két kis (titkos:) videó…

Erről meg lemaradtam, lol. Legalább a hallásom még ép. :)

Kategória: CELEB, JAPÁN, ZENE | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. harpo szerint:

    Örülök, hogy láttad őket, ha már én nem :) Nálunk itthon két hete a D’espairsRay kárpótolt mindenért :))
    Na, ez rájuk is igaz, amit írtál:
    “Egy egyszerű, mainstream rock koncertet láthattunk, de olyan profit és lendületest, amilyet errefelé már nem nagyon találni, hacsak nem japán import.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.