Suspect X

Yōgisha x no kenshin (2008) japán thriller, a Galileo tévésorozat spinoffja, Hiroshi Nishitani rendezte. Szintén Keigo Higashino regényéből készül, melynek ugyanez a címe, és hűen követi a sztoriját. A szereplők is a doramából ismertek, Kou Shibasaki és Masaharu Fukuyama. A film nagy siker volt Japánban, sokáig vezette a toplistákat.

Az alaphelyzet már ismerős, van a rendőrnő, és a jóképű egyetemi professzor, aki logikus következtetéseivel és kísérletekkel igyekszik a lehetetlennek tűnő ügyek felgöngyölítésében segíteni. A mostani eset egy szimpla gyilkosság, még a tettes sem kérdés, legalábbis a közönség számára, ám a bizonyítás, a nyomok megtalálása zsenit kíván.

Mivel a sorozatot élveztem, örültem neki, hogy még ráadásnak megnézhetek egy filmet is (ami már régóta megvolt, csak nem is tudtam, hogy ez az), és egyébként a maga nemében nem is rossz thriller. A drámától viszont eltért valamiben, kevésbé volt szórakoztató, talán túlzottan a nyomozós oldalra hegyezték ki, míg a tévéepizódokban több volt a poén, és a két karakteren és kapcsolatukon volt a hangsúly. Ettől függetlenül érdemes megnézni, jó film önmagában is.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük