Tokyo Godfathers

Tokiói keresztapák (2003) japán anime, írta és rendezte: Satoshi Kon (Perfect Blue, Paprika). A film itthon is megjelent dvd-n, magyar felirattal.

Japán elsőszámú animestúdiója, a Mad House égisze alatt készítette filmjét Satoshi Kon a társadalom peremén élő hajléktalanokról. Tokióban, karácsony este három kedves hajléktalan élete örökre megváltozik, mikor a szemét közt kutatva egy lánycsecsemőt találnak. Az újév közeledtével úgy határoznak, megfejtik a baba utcára kerülésének rejtélyét, és megkeresik Kyoko szüleit. A fordulatos nyomozás során számtalan kalandba keveredve feltárul Gin, Hana és Miyuki elátkozott múltja, és a különleges hangulatú Tokió modern labirintusában a reményteli jövőre is rátalálnak.

Nagyon jó film, nem is lehet sokkal többet mondani róla, vizuálisan hasonló, mint Kon egyéb művei, de pl. a Paprikánál azért nagyságrendekkel könnyebb követni a sztorit. Vicces helyzetek, érdekes szereplők vannak benne, akik sorsának drámai oldalát is megismerjük, izgalmas, szórakoztató film, minden szempontból magas színvonalú és ajánlott. Trailer.

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. ikuko szerint:

    azért szomorú hogy egy 2003-as animét csak most sikerült megnézni,csak azért mondom mert tényleg egy kötelező darab.
    nagyon jók a karakterek benne, a történet maga pedig nagyon újszerű mint anime.
    a végén a „névsorolvasásnál”amikor a felhőkarcolók elkezdtek táncolni akkor elgondolkodtam hogy a készítők súlyos tudatmódosító szer hatása alatt álltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük