A Taxing Woman

Marusa no onna 1987-es, japán vígjáték. Írta és rendezte Juzo Itami (A Quiet Life, Tampopo). A Japanese Academy díjaiból 9-et nyert meg a film, és Velencében is Golden Lionra jelölték.

A film kétórás, egy adóellenőr-nőről szól, aki egy szimpítikus adóelkerülő gengsztert próbál lebuktatni, egyre elszántabban. A főszereplők: Nobuki Miyamoto, Tsutomu Yamazaki. Régi filmként érdemes kezelni, a zene, az öltözékek, minden nagyon nyolvanas évekbeli hangulatú.. és elég lassan halad a történet is, nekem túl hosszúnak tűnt az egész. Aki szereti a kor filmjeit, annak biztos tetszeni fog, mert egyébként szórakoztató, igényes mozi, bár nem sikerült jó minőségben látnom, és a képarány is csak 4:3 volt.

Igazán a karakterek személyisége, ami érdekes a filmben, a lebuktatnivaló férfi hamar szimpatikussá válik, és a néző nyilván nem az adóellenőrnek drukkol, bár ő is kedvelhető. Mondjuk, kicsit frusztráló is két órán át egy ilyen témát nézni.. :) Ami a vígjátéki elemeket illeti, azt láttam, hogy mit próbáltak meg viccesnek beállítani, de mai fejjel már nem tudtam rajta igazán nevetni, de más talán jól szórakozik majd. További erénye a filmnek, hogy a japán társadalom egy érdekes oldalát is bemutatja, vannak benne hétköznapi emberek, korrupt politikusok, csalók, szeretők.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük