Kamui Gaiden

Kamui (2009) japán akciófilm, a The Legend of Kamui c. mangán alapszik, amelynek Sanpei Shirato az alkotója. Később több manga is készült belőle, majd 1969-ben egy animációs tévésorozat Kamui the Ninja címmel, s végül ez a film. Yoichi Sai rendezte. A középkori történet főszereplője egy alacsony származású ninja, aki elszökik a klántól. A címszereplő Ken’ichi Matsuyama, továbbiak: Hideaki Ito, Kaoru Kobayashi, Koyuki, és felbukkan a filmben Ekin Cheng is, bár én nem vettem észre…

A film elején nagyon csúnyán feltűnő, zavaró a számítógépes effektek sora, a sok műkép, műmozgás, és el is van minden túlozva. Később tán hozzászoktam, vagy abbahagyták? A sztorit végül valamennyire sikerült izgalmassá tenni, van némi emberi interakció, érdekesebb karakter, és akciójelenetek is, bár a menekülő főhős a film nagy részében fut. Vagy csónakázik. A tengert pl. teljesen abnormális kékre festették. 5/10.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. fdave szerint:

  Azért ha jól emlékszem a mangában is elég sok futás volt…:)

 2. YEZy szerint:

  1. a Goemon füve után szerintem az effekteket nem biztos, hogy megéri számon kérni (ott se volt valós semmi se). Sőt, külön jó volt az elején a sok irreális mozgás, így nem akciót, hanem fantasyt vár már az ember, ahhoz meg úgyis illenek az ilyen rajzolt dolgok.
  2. Ekin Cheng-et egyből megtalálod, ha elmondom a kulcsszót: szemkiszúrás (kétszer is feltűnik a filmben)
  3. Nekem tetszett a sztorija, a ninjalét keservei remekül átjöttek, a hangulat pedig nagyjából olyan volt, mint az Azumié. Egy 4/5-re simán jó.

 3. asiafan szerint:

  hm, hát fél szemmel nem ismerem fel :)
  nekem az Azumi sokkal jobban tetszett, meg persze Goemon.. a cgi-t sem ellenzem, ha minőségi, ebben a filmben valahogy olcsónak tűnt.

 4. janko szerint:

  szia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük