Ip Man 2 @ NYAFF

Az Ip Man 2 nyitotta idén a New York Asian Film Festivalt, előtte pedig átadták a Star Asia Awards díjait. A film két szereplője, Simon YamStar of Asia Award„-ot, Sammo HungStar Asia Lifetime Achievement” díjat kapott. Utána ők nyitották meg a filmet egy pár perces beszéddel. Jó volt élőben látni a két színészt, bár újdonság nem volt benne, pont olyanok, mint a vásznon. :) Simon angolul beszélt, leginkább csak megköszönt mindenkinek mindent, és Sammot méltatta, utóbbi tolmács segítségével mondott pár szót, főleg a közönséget üdvözölve, aztán gyorsan átadták a helyük a filmnek.

A 2008-as Ip Man, a címadó wing chun mester (Yip Man) életőről szóló film folytatását áprilisban  mutatták be Pekingben. Kínában azóta már kijött dvd-n és blurayen is. A rendező ismét Wilson Yip, a főszereplő Donnie Yen, továbbiak: Sammo Hung, Lynn Hung, Huang Xiaoming, Simon Yam. Az akciókat Sammo Hung koreografálta. Zene: Kenji Kawai. A film jól ment a mozikban, de főleg az első rész sikerének köszönhetően. Amerikában jövő februártól vetítik országszerte, és az első rész ott is kijön addig dvd-n. A fesztiválon kínai és angol felirattal ment, telt ház előtt. Trailer.

Nagyon hangulatosan indult a mozi, jó volt a hang, a sountrack, főleg ez tette nagyobb élménnyé a vászon bámulását (az otthoni filmnézéshez képest), bár ennél a filmnél nem volt olyan nagy húha. A verekedések látványosak voltak, Donnie Yen király, de a forgatókönyvvel nem sokat foglalkoztak. leszámítva, hogy az elején sok jó poén akadt. Sztori  szinte nulla. Yip Man életének folytatásában már nem nagyon volt karakterfejlődés, dráma vagy nagy izgalom, bár a filmet – sok másikhoz hasonlóan – egy kínai büszkeség versus csúnya-rossz, bunkó, fehér harcos bunyó zárta, várható eredménnyel. Az biztos, hogy sikerült nagyon unszimpatikus fehérembereket vinni a történetbe, olyat, akit bőrszíntől függetlenül is bárki szívesen földbe döngölne. A film csúcsa mégis inkább Donnie és Sammo Hung  küzdelme volt, már ami a látványt illeti. A mester által később tanítványul fogadott Bruce Lee – karaktere – már nemigen kapott szerepet a filmben, épp csak megjelent. Bár Donnie szerint nem is fontos része Yip Man életrajzának, azért felmerült, hogy vele, ill. kettejükkel kapcsolatosan elkészülhetne egy harmadik rész.

Kategória: CELEB, FILM, KÍNAI, NEWS | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. ikuko szerint:

  igencsak yip man trilógiagyanús a vége
  kicsit emlékeztetett a fearlessre(amúgy nem szeretném összehasonlítgatni a kettőt),én azért kellőképpen lelkes vagyok szerintem nagyon jó lett a második rész is.
  egyedül az nem jött be hogy amíg yip man elment a nagy meccsre addig anya lezavart egy vajúdást szüléssel,és mintha mi se történt volna kisétált apa elé tisztán frissen vasalt ruhában.(tudom tudom nem realitybe kell lenyomni egy szülést egy film végén,de akkor legalább maradt volna ágyba a csaj vagy valami.
  mindettől függetlenül sikerült kétszer megnézni.

 2. asiafan szerint:

  ja, a vége tényleg fura volt.. nekem az első rész jobban bejött. ebben alig volt sztori.

 3. Visszajelzés: Harcosok mozija - Ip Man 2 | ellenfelem.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük