All About Lily Chou-Chou

Rirī Shushu no Subete (2001) japán dráma. Jó sokat várt a polcon, mire megnéztem, annó jókat hallottam róla, most annyira nem nyűgözött le. Elég nyomasztó film, és nem tudom, mennyire valóságosan ábrázolja a tinédzserek gonosz, eltorzult lelkivilágát, durvaságait. Mindenesetre drámának remek, még ha néha nem is volt könnyű követni, érdekes. A villódzó feliratok, amelyeken az internetes történéseket (chat) közvetítik eléggé zavaróak. A rendező Shunji Iwai, főszereplők: Hayato Ichihara, Shûgo Oshinari.

A sztorit Iwai írta, és publikálta az interneten, először még a netes üzeneteket posztolva, ahol az olvasóközönség is beírhatta a saját szövegeit a fiktív karakterek mellett. Ahogy a kitalált történet a csúcspontjához közeledett, lezárták a chatet, de részben a film is átvett belőle. A teljes (net)regény pedig megjelent cd-romon is (japánul). A következő évben forgatták a filmet, amely a 3. legnagyobb bevételt érte el abban az évben (2001) az országban.

A történet két iskolai barátról szól, olyan 12 éves kortól középiskolai éveik elejéig. Hoshino eminens, akit sokan utálnak, Yuichi félénk, visszahúzódó, és a címben szereplő énekesnő rajongója. Barátja azonban egy traumatikus esemény hatására egyre gonoszabb lesz, és egyre durvább formát öltenek az iskolai bandák erőszakoskodásai is. Ezzel párhuzamosan olvasgathatjuk a popsztár fórumára álnéven írt üzeneteket, amelyekben érzéseikről beszélnek a rajongók. Elég sötét képet fest a film a fiatalokról.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.