Air Doll

Kûki ningyô (2009, Japán). Előzetes. Rendező: Hirokazu Koreeda. Yoshiie Gōda mangájából készült. Fsz: Bae Doona, Arata, Itsuji Itao, Joe Odagiri, Susumu Terajima. Zene: Word’s End Girlfriend. A film a tavalyi, 62. Cannes-i Filmfesztiválon debütált, majd ősszel került a japán mozikba.

Nozomi felfújható szexbabaként nyikorog a magányos, középkorú Hideónál, mígnem egy nap életre nem kel, lélekre/szívre talál. Bátortalanul, a világot alig ismerve sétál egyet, majd lassan belejön az emberi létbe, és egy videótékában kezd el dolgozni, esténként pedig hazasiet, hogy tovább játszhassa a baba szerepét.

A film ennél sokkal többről szól, Nozomi nemcsak egy Pinokkió-módra életre kelt báb, a furcsa, néha vicces, érdekes sztori pedig drámai és elgondolkoztató lesz a végére. A témából, a pótszerként funkcionáló kapcsolatból és a levegővel töltött lányból könnyen kitalálhatjuk, hogy a magány, az üresség, az emberi lét értelme lesz a kérdés.. Nagyon jó film, sok szép jelenettel, szimbólumokkal, bizarr erotikával, a hangulatát pedig a látványon túl a már egekig magasztalt zene teszi igazán kellemessé. Ne hagyd ki.

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. pixeldesign szerint:

    Sziasztok!

    tud valaki magyar feliratot a filmhez, én nem találtam sajnos, vagy van rá esély hogy készül, vagy ne húzzam tovább és nézzem meg angolul? :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük