K-town

Kiküldött tudósítónk jelenti :) A West 32nd c. filmnél már szó esett róla, hogy ez a nyugati, 32. utca Manhattanben (New York), ahol a helyi koreaiak gyülekeznek. Most megnéztem egy utcányit belőle, elég kicsi terület, és nincs olyan hangulata, legalábbis nappal, mint a film(ek)ben. A központi rész hivatalosan a “Korea Way”, a Broadway és a Fifth Avenue közti pár háztömb, a környező plusz egy-két utcában már ritkásabban látni koreai betűket. Itt főleg éttermek, és leginkább karaoke-bárok találhatók, van egy ázsiai szupermarket, egy bank stb. Annyiban különbözik a város többi részétől még a hely, hogy a szokásos földszinti üzleteken kívül itt a felsőbb emeleteken is vannak boltok és étkezdék, bár fogalmam sincs, hogy lehet feljutni. Egyébként más nem is nagyon van, inkább csak bizniszelés, maguk a koreaiak külsőbb kerületekben laknak, de azért ha valaki erre jár, biztos talál érdekeset, pl. van egy könyvesbolt is, ajándéktárgyakkal, filmekkel.

Kategória: KOREA | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. Adam szerint:

    Szóval már ott is vagy. Hogy bírod a jet laget? NY ha jól emlékszem 6 órával van odébb.. Ha minden igaz, akkor most még alszol, mint a tej :)

  2. asiafan szerint:

    ebbe az irányba nem nagyon van, úgyis éjjeli bagoly vagyok, szóval csak az első nap volt hosszabb.. visszafelé szar, mert akkor ráadásul még a gépen is kell aludni.

  3. leirionn szerint:

    A mázlista…én is mennék oda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.