Little Big Soldier

Little big movie, átlagban közepes. Jackie Chan főszereplésével (99. filmje), nem túl nagy hírveréssel jött, ám mostani filmjeit tekintve egész színvonalas, komoly, és igen jól is játszik benne. Da bing xiao jiang (2010) eredetiül, a kínai-hongkongi produkció rendezője Sheng Ding (előző filmje az Underdog Knight), a forgatókönyvet pedig Jackie írta. A másik főszereplő Wang Lee-Hom, tajvani énekes sztár. Továbbiak: Ken Lo, Yu Rongguang, Yoo Sung-jun.

A forgatókönyvet még 20 éve írta Jackie, ill. azóta dolgozott rajta, eredetileg ő játszotta volna a fiatalabb főszereplőt, mostanra viszont az idősebb szerep jutott neki. Februárban került a mozikba a mű, a film szerepelt a Berlinálé programjában is. A filmből készült egy online játék is promóciós célra.

Mint sok más, mostani film, ez is Kína egyesítése előtt, az egymással háborúzó államok idején játszódik, két egymással szemben álló katona marad csak élve a harcmezőn, a fiatalabb, magasrangú tábornok és a Jackie-játszotta idős gyalogos, akit inkább a földművelés érdekel. Hogy földbirtokot kapjon jutalmul, fogságba ejti a sebesült tábornokot, és elindul vele haza. Útjuk kalandos, megismerkednek, és kiderülnek a háttérben zajló dolgok is, egy-két látványos harc, Jackie-féle, vicces jelenet is akad, és a karakterek, a történet alakulása is szórakoztató. Előzetes:

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.