The Storm Warriors

A CGI alkalmazás terén úttörőnek számító és igen szórakoztató, látványos, 1998-as The Storm Riders (Viharlovasok) folytatásáról van szó. Az eredeti film nagyon tetszett, képregény-feldolgozás az is, melynek Fung Wa a címe, így a mostani film is kínaiul Fung Wan II. Annó Ekin Cheng és Aaron Kwok voltak a főszereplők és Sonny Chiba, a rendező pedig Andrew Lau. A folytatást most a thai Pang testvérek (A szem c. filmet köszönhetjük nekik) alkották meg, Danny Pang egyébként dolgozott már az első filmen is  (mint co-editor). Az eredeti főhősök (Ekin, Aaron) mellett további, nagy nevek a stábban: Simon Yam, Nicholas Tse, Charlene Choi, Tang Yan, Kenny Ho, Lam Suet, Kenny Wong, Patrick Tam. Itt pedig az előzetes.

A 4-pontos, jóindulatú imdb-értékelések első kommentjét olvastam csak el, és ebben pont benne van szóról szóra, amit mondanék (de azért majd elmondom):

“I’m “storm Ridders” comic fans ever since the 1 episode, and i’m very disappointed how Directors Pang brothers has turn this “storm rider” into a completely rubbish !! This movie should be made into a 2 minutes effect show-reel instead of a full feature film !! The worst Chinese movie i ever watched for past 10 years !! Completely no story, poor in every aspect of film-making, especially the directing, acting and story !! Very boring, the movie should end right after the opening title”


A film hihetetlenül gagyi, kifelejtették belőle a sztorit, a dialógusokat és a történéseket. Mások szerint elég képregényszerű, de ezzel csak akkor értek egyet, ha a képregényolvasást betépve, egy kocka per 10 perc sebességgel számoljuk. Egy gyengébb Mortal Kombat epizód elnyújtásának tűnt az egész, háttérzenés betétekkel, néhol még a Dragonball is eszembe jutott róla, leszámítva, hogy azt az amerikaiak sokkal jobban megcsinálták élőben, simán Oscart adnék neki most innen nézve.. :) Na, de ettől függetlenül érdemes megnézni a fentit, már csak a híre miatt is, és mert még úgysem láttál ilyen roszat. Meg azért Ekinék még mindig elég jól néznek ki :)

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Bulykin szerint:

    Én úgy ültem le a film elé, hogy hatalmas harci jeleneteket és sok-sok CGI-t várok és megkaptam. Az tény, hogy a sztori az egyenlő a nullával, de szerintem nagyon jó film. Igaz az első részt nem láttam…

  2. Bulykin szerint:

    jaa, és már pletykálják hogy jövőre jön a harmadik rész is, ami egyúttal az utolsó is lesz, a történet befejeződik!
    Addig lehet megnézem az első részt isXD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük