Bodyguards and Assassins


Shi yue wei cheng (2009), HK.

Hú… Ütősen indult a film, nagyon jó a zene, művésziek a beállítások, drámai, sokkoló a sztori, komoly az egész. Politikai téma, ám a megvalósítás már akciófilm, hiszen a kínai nép jövőjét illető, érzelmes körítéseket leszámítva a történet elég egyszerű. Egy fontos forradalmár (a kínai köztársaság jövendőbeli alapítója, dr. Dun Yat-Sen) fontos ügyben Hongkongba érkezik, ahol tárgyal, szervez, egy darabig ott van, majd lelép, és a cél, hogy ezalatt élve marajon. Ehhez társul egy jópár tucat császári bérgyilkos és legalább annyi testőrnek szegődő szimpatizáns.

hivatalos trailerhongkongi előzetes

A rendező Teddy Chan (Wail Til You’re Older, Accidental Spy), a producer Peter Chan és Huang Jianxin, a főszereplők Donnie Yen, Wang Xueqi, Tony Leung Ka-Fai, Nicholas Tse, Hu Jun, Eric Tsang, Li Yuchun, Fan Bingbing, Mengke Bateer, Zhou Yun, Wang Bo-Chieh, Li Kang, Leon Lai, Simon Yam, Philip Ng stb., szóval a hongkongi filmvilág krémje.


Tony Leung Ka-fai, Wang Xuenqi és Nicholas Tse

Kicsit hosszúnak éreztem a filmet, de érdekes volt, az első része a karakterekről szólt, szervezkedés, románc, emberi sorsok, ez is jó lett volna, de azért az izgalmas rész csak utána jött. Donnie Yen annyira nem is volt központi szereplő, de az a pár bunyó, amibe belekeveredett nagyon megérte (a nézőknek:), annyira kemény és meggyőző. Volt egy másik igen látványos harc, egy koldussal, akit Leon Lai alakít, ő már drótos-trükkös színésznek látszott (lévén az is), de a filmen belül nagyon menő volt.  A főgonoszok szerepében pedig Hu Jun és Cung Le aprították a népet. Nicholas Tse riksás volt, bájos alakítással, Simon Yam kevesebbet volt a vásznon, a legfőbb karakter inkább a forradalmat pénzelő üzletember/nyomdatulaj Wang Xueqi volt és barátjaként Leung Ka-Fai. Nagyszabású, látványos film, érdemes megnézni.


Leon Lai (jót tesz neki a kor), Donnie Yen (színésznek se rossz)

Külön megemlíteném a zenét, amiről még úgy akartam nekikezdeni az áradozásnak, hogy nem is tudtam, hogy kedvenceim, Chan Kwong-Wing és Peter Kam írták. Eszméletlen jó lett, nagyon hangulatos, különleges, néhol keleties, másutt jó kemény.  Remélem, kiadják… A díszletek is jók, lévén a múlt század elején játszódik a film., főleg az érkező hajók irányából felvett látkép tetszett. S persze, a verekedéseket szintúgy profik rakták össze, Donnie Yen és Wei Tung.

A bejegyzés kategóriája: FILM, KÍNAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. wongfeihong szerint:

  Nagyon jó a film, csak feliratot nem találok hozzá.Ha valaki tud pls küldjön egy linket.Köszi előre is.

 2. Taxa szerint:

  Szia!
  Tegnap néztem meg, tényleg jó film volt. Bár az IP Ment-t tavaly óta semmi sem múlta felül :)
  A feliratok.hu-n már van felirat hozzá!

 3. ikuko szerint:

  yessss,Leon Lai(koldus)volt a legmenőbb:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük