A pincében találtam

Na, ki volt még ott? Kérdezem azoktól, akik akkoriban már éltek :) Már vagy még… Sajnos Mas Oyama már nincs köztünk, de járt nálunk. Emlékszem, vagy 3 órát kellett sorban állni a dedikálásért.

A kyokushin karate alapítójáról már életében manga született, a Karate Baka Ichidai (1971), amelyet két évre rá egy 47 részes anime verzió követett. Később ebből készült három film is: Champion of Death (1975), Karate Bearfighter (1975), Karate for Life (1977), amelyekben Sonny Chiba alakítja a mestert, bár maga Oyama is felbukkan az első kettőben, cameo szerepben. Róla szól még a 2004-es, koreai Fighter in the Wind c. film is. (Koreai származású volt ugyanis, csak 41 évesen lett japán állampolgár.)

Kategória: JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. manócska szerint:

  Én a 88-as versenyen voltam ott, lelkes, kezdő karatésként, 13 évesen. Nagy élmény volt! De sajnos nem dedikáltattam. :-(

 2. Ádám szerint:

  Helló!
  Én aktívan kyo-zok és nagyon sokat jelentene ha lehetne a Sosaitól egy dedikálásom,pláne hogy édesapám azon a versenyen is indult.ha számodra nem jelent olyan sokat szívesen megvenném tőled.

 3. asiafan szerint:

  manócska: 88-ban taekwondo világkupa volt nálunk, ott is jártam, azon voltál?

  Ádám: bocs, de nem eladó, nekem is kedves emlék. Szvsz nincs is sok értelme egy olyan szignónak, amit valaki másnak írtak (a személytelen, előregyártott promóciósaknak végképp), meg ha gyakorolsz, biztos sokkal értékeebb dolgok jutnak el hozzád tőle :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük