Oto-na-ri

otonari

2009-es, japán, romantikus dráma, a rendező Naoto Kumazawa, főszereplők: Junichi Okada és Kumiko Aso. Egy vékony falakkal rendelkező, egyszerű, kopottas bérház szomszédos lakóiról szól, akik egymás életének apróbb rezzenéseit is követni tudják a hangszigetelés szinte teljes hiánya miatt. Egyedül élnek, fiú és lány, így a sztori végkimenetele meglehetősen egyértelmű.

A film nagyon bájos, kicsit művészi, elég lassú, nem különösebben kiemelkedő, de szép. Főleg vizuálisan, bár jelentős szerepet kaptak benne a hangok, zajok is. Főhősünk egy divatfotóst alakít, és valahogy a filmkockák is jól beállított fényképeknek tűnnek, a látványt pedig tovább emeli ő maga, Junichi Okada is (igen jóképű), aki emellett a V6 nevű, japán boy band tagja is, első komolyabb filmszerepe a Tokyo Towerben volt. A csaj is jó, és a többi szereplőre sincs panasz, a történet nem unalmas, bár többnyire kiszámítható, mégis elég kedves ahhoz, hogy végigüljük. Talán lányoknak jobban ajánlanám, tele van virágokkal is.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 8 hozzászólás érkezett

 1. t3v, az okostojas szerint:

  Búék, a feededben be lehet állítani, hogy linket is küldjön a posztra? vagy az Operám rendetlenkedik? egy ideje eltűnt, nem tudok kikattintani, ha találatot adnék :)

 2. asiafan szerint:

  ezt nem annyira értem, de nem változott semmi, talán add hozzá újra (asiafan.hu/feed)

 3. ANoName szerint:

  Nem tudja vki honnan lehet leszedni/megszerezni ezeket a filmeket?
  Kerestem már, de nem találtam semmit.
  Előre is köszi!

 4. asiafan szerint:

  google-ról hallottál már? :)

 5. t3v, az okostojas szerint:

  már az új feedet járatom, a freeblogos változatban benne volt a posztra mutató link, itt meg nincs. tudok vele élni, bár nehezen :)

 6. asiafan szerint:

  ezt is freeblog csinálja, és ott a link, több olvasóban is néztem (google reader, firefix, netnewsiwire)

 7. Fuu szerint:

  Sziasztok! Esetleg magyar feliratot talált már valaki a filmhez?

 8. kiscsopp szerint:

  Nekem nagyon tetszett. (így is, hogy keveset értek angolul)
  Nem egy hagyományos romantikus sztori, bár lehet hogy csak én éreztem különlegesnek, Okda Junichi-fan lévén. :) Az utolsó jelenetet jó néhányszor visszanéztem, annyira édes volt, ahogy fekve énekelgetett a lány, és…

  (Off: nem értem, miért tartozik dráma kategóriába.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük