Még egy Ip Man film

Elkezdték forgatni Wong Kar-wai Ip Man-filmjét, amelynek The Great Master a (jelenlegi) címe (vagy Grand Master). A Bruce Leet is tanító, legendás wing chun-mester életéről szóló film Wong Kar-wai kezében egész biztos, hogy mássá alakul, mint a Donnie Yen főszereplésével készült – illetve érkező -, kétrészes akciófilm. Wong régi jó szokásához híven Tony Leungra osztotta a főszerepet, mellette még Zhang Ziyi és Zhang Zhen is játszik a filmben, és egyes híresztelések szerint elképzelhető, hogy Brigitte Lin is visszatér a filmvászonra. A filmről már rég keringtek hírek, sőt, a harci jelenetek gyakorlásához Tony Leung már tavasszal nekiállt, amikor le is sérült a karja. A bemutató valamikor jövőre lesz (reméljük), a forgatás áprilisig tart.

Kategória: KÍNAI, NEWS | A közvetlen link.

Eddig 7 hozzászólás érkezett

 1. ikuko szerint:

  ó csak győzzem kivárni ezt is:-D
  mindenesetre kiváncsi vagyok nagyon ezzel a szereplőleosztással:-)

 2. gururafik szerint:

  Dejóóóó! Örvendezve várjuk! :)

 3. Red13 szerint:

  Tony Leung, Wong kar, Zhang Ziyi már csak jó lehet, plussz Brigitte Lin visszatérése. Már most azt mondom, hogy jobb lesz mint az első. :D Nekem az egy kicsit lapos volt, de tény hogy nem rossz film.

 4. yasahmaru szerint:

  Nem tudtam hogy ezt az infót hova írjam, ezért írtam végül is ide. Mert ez is Ip Man film.
  Tegnap néztem meg, de ez nem az a film amiről fentiekben hírt közölsz.
  Azért gondoltam hogy megosztom itt a kedves olvasókkal és veled hátha érdekel valakit.
  A címe The Legend is Born – Ip Man
  “Egy legenda Születése – Ip Man” Herman Yau rendezte (2010 6. 24).
  Főszereplők: Dennis To -Ip Man, Fan Siu-Wong -Ip Tin-Chi (érdekes ő játszott a másik 2 Ip filmben,őt verte le a toll seprűvel a házban) Továbbá Huang Yi,Rose Chan,Luis Fan
  További érdekesség hogy ebe is szerepel Sammo Hung (mint Ip tanára) Még egy személyt meg kel említenem nevezetesen YUAN BIAO-t (elég régen láttam már filmen) mint iskola vezető. Ha valaki nem ismerné így névről ő az aki rengeteg filmben játszott együtt Sammoval és Jacki Channal pl. Gördülő kung-fu.
  És a legnagyobb meglepetés a filmben IP CHUN (IP Man igazi fia) mint Leung Bin is játszik .Csak pislogtam amikor elkezdet verekedni a filmben,nagyon jól nyomta pedig 86!!!! éves.
  A történet 1905-1929 között Foshanba játszódik.Megismerjük Ip családját hogy kezdte el a Wing Chunt.Sőt még szerelmi életét is,ami ritka az ilyen típusú filmekben.A film szerintem nagyon jó lett ,és simán fel veszi a versenyt a másik két filmmel (tán a 2.nál jobb is ami nekem annyira nem jöttbe)Tehát ebbe van minden szerelmi szálak,árulás,japánok látványos harc jelenetek melyet Sammo és Ip Chun rendezet,ami már garancia hogy egy nagyon jó filmet nézhetünk meg. Aki teheti az nézze meg ,én csak ajánlani tudom.
  Hú elnézést ezért a hosszú leírásért de ami fontos azt mind le akartam írni.

 5. asiafan szerint:

  [yasahmaru]: hallottam a filmről, csak nem elég jóképű a főszereplő :)

  (más: honnan kerül ez a sok random enter a kommentjeidbe?)

 6. yasahmaru szerint:

  Miért Donnie jobb képű?Ha jól emlékszem rá azt mondtad hogy ló képű nem?:)Vagy így válogatod a filmeket?:)Amúgy kínaihoz képest nem ronda annyira ez a Dennis To.Bár én Huang Yi nézegetem inkább.:)A kérdésedre a válaszom nem tudom,lehet hogy tőlem ha igen akkor GOMEN!!!

 7. YEZy szerint:

  “Miért Donnie jobb képű?Ha jól emlékszem rá azt mondtad hogy ló képű nem?:)”

  Vigyázz, ezért lehet, itt még ban is jár… :D
  Hogy a témához is hozzászóljak, a Yip Man 2-nél jobb volt a The Legend is Born, már csak Sammo és Yuen Biao miatt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük