A Frozen Flower

A Frozen Flower (Ssanghwajeom) 2008-as, koreai film, tavaly év végén mutatták be. Rendezte Yu Ha (A Dirty Carnival, Marriage is a Crazy Thing). Főszereplők: Jo In-sung, Ju Jin-mo és Song Ji-hyo. A film a Goryeo Dinasztia korában játszódik, és egy, a királyi családon belüli, különös szerelmi drámáról szól.

A történet idején egy testőrsereget nevelnek ki az uralkodó védelmére, a király pedig egyikükkel különösen szoros kapcsolatba kerül. Mindeközben az országra nagy politikai nyomás nehezedik a kínai Yuan Dinasztia felől is, a hatalomért való harcban fontos szerepet kap, hogy végre megszülessen a trónörökös. A királyné fiatal és szép, a selyemágy is pazar, csak éppen a király a fiúkat szereti. A film állítólag valós, történelmi eseményeken alapszik. Érdekes a történet, drámai és izgalmas, vannak szép kosztümök és látványos kardforgató-jelenetek is, úgyhogy ajánlom. (De csak felnőtteknek.. a film tartalmaz néhány zavarbaejtő ágyjelenetet és némi brutalitást.)

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 10 hozzászólás érkezett

 1. ikuko szerint:

  asszem’ ez pont nekem való lesz:-)

 2. ikuko szerint:

  úh a felirat egy cd-és a film meg kettő,az a baj hogy én megpróbáltam több progival is öszefűzni a két videót de béna vagyok hozzá…és a vidijóból’ öszvisz két darab leledzik a neten…a másik négy fájl……
  úgyhogy ha valaki tud két cd-és feliratot azt nagyon megköszönném:-)

 3. ikuko szerint:

  nagyon szépen köszönöm a feliratot!!!!!!!

 4. ikuko szerint:

  khm…khm
  Hong parancsnokkal én is „tanulnék” hadviselést:-)

 5. Edit szerint:

  Sziasztok, érdeklődöm, hogy tudna-e valaki koreaiból fordítani, mert nem találok olyan videót a film egyik sajtókonferenciájáról, ahol legalább angol felirat lenne.
  Ez az a videó, amit érteni szeretnék http://www.movie3mai.net/dpLKKZfMxwJ8.html

  Előre is köszönöm a segítséget.
  Másik kérdés: sehol nem találom a film soundtrack-jét. Esetleg valakinek infója, ötlete ezügyben lenne-e?

 6. santee szerint:

  Honan tudom leszedni ezt a filmet es hany reszes egyebkent valaki mondja meg koszi.

 7. Edit szerint:

  @santee Egy rakás torrent oldalról leszedheted a filmet, ami eredetileg 244 perc, de a neten általában 2 féle verzió van feltöltve, ami nem biztos, hogy a teljes változat, de angol felirat is található hozzá.

  p.s. egyik törölt jelenetből még az is kiderül, ami a filmből végig nem – ez a vágás hibája – , hogy Hong Lim valóban szerette a királynét.

 8. dragonlance szerint:

  Hogy lehet letölteni ezt a filmet?

 9. koreafan szerint:

  Ha valaki nem tudna betelni a királynőt játszó Song Ji-Hyo-val, akkor ajánlom a Gye Baek című koreai történelmi sorozatot, ebben is főszerepet játszik, de sötétebb karaktert alakít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük