Megane premier


Rövidlátók — Megane — Glasses
Díszbemutató ma este 18:30-kor
az Odeon-Lloyd Moziban.

Naoko Ogigami, japán filmrendező 2007-ben készült filmje visszafogott hangvételű, érzékeny mégis finom humorral operáló, kiemelkedő alkotás. Ezért szerepelhetett olyan fesztiválokon, mint a 2008-as Sundance vagy a Berlini Filmfesztivál. A berlini filmfesztiválon azonban nem csak a jelöléssel, hanem a Manfred Salzgeber díjjal is kitüntették.

Ebben a spiritualitásban bővelkedő filmben, Taeko tavaszi fáradtságára orvosságot keresve ellátogat egy szigetre, ahol számára ismeretlen szokásokkal felvértezett emberekkel hozza össze a sors. A sziget ezen részének lakói, életét ugyanis az általuk „twilight”-nak nevezett, egy nagyvárosi ember számára értelmezhetetlen tevékenység teszi ki. Taeko eleinte elutasítóan, sőt barátságtalanul fogadja vendéglátói viselkedését. Idővel azonban rájön, hogy a „twilight” egy olyan elfoglaltság, ami az ő életét is megváltoztathatja vagy akár újra is értelmezheti. A kezdeti nehézségek ellenére, igen hamar ráébred arra, hogy újsütetű barátai segítségével meglelheti rég elvesztett nyugalmát és hitét az örömteli életben.

Vetítési időpontok

Kategória: JAPÁN, MŰSOR | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

 1. ikuko szerint:

  nagyon jó film szerintem,olyan csendes megnyugtató valamiért és nagyon jó a zenéje.
  „a köszönet gyakorlat” az nagyon vicces:-)
  azt hiszem mindent leírtál a filmről és jól fogalmaztál hozzátenni nagyon nem tudok,esős délutáni napokra remek kis film.
  „naplementét nézni úgy hogy közben a napot bámulod,
  az olyan átlagos”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük