Következő Ghibli-filmek

Isao Takahata, a Studio Ghibli társalapítója izgalmas bejelentést tett a következő filmjéről. A rendező, akinek már több remekművet köszönhetünk – Grave of the Fireflies, Only Yesterday, My Neighbors The Yamadas – már 10 éve nem készített mozifilmet, most viszont fog. A címe Taketori Monogatari (The Tale of the Bamboo Cutter), amely egy klasszikus, 10. századi, japán népmese feldolgozása lesz – ezt úgy ismerik, hogy Kaguya Hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya).

Ez a régi történet már több japán filmet inspirált, köztük mangát és animét is, mint pl. a Sailormoont és az Inuyashát. Ez az egyik legrégebb óta fennmaradt japán történet, amelyet szinte minden helybéli ismer. Azzal kezdődik, hogy egy bambuszvágó mellett a növényzetben találnak egy bébit, akit feleségével sajátjaként nevel fel egy férfi. Gyönyörű nő lesz, akire sokan pályáznak, még a császár is, azonban mindenkit visszautasít… (Hm, ilyen mesénk nekünk is van.)

Nem maradnak jó hír nélkül azok sem, akik elsősorban Hayao Miyazaki munkásságáért rajonganak, a rendező a Ponyot követően már két új film készítéséről is tárgyalásokat folytat, amelyek az elkövetkező három éven belül jelennének meg.

Kategória: ANIME, JAPÁN, NEWS | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. ikuko szerint:

  remek:-)
  másfél éves kisfiam amúgy ha már meglátja a ghibli stúdió emblémáját a aTotorot a mesék elején már mondja hogy TOTO:-)a Ponyot és a Kikit imádja akkor totál transz van és képes félórán át is nézni(ami ebben a korban nagy szó)
  úgyhogy várjuk:-)
  a Ponyot mikor adják ki dvd-én amúgy itthon?

 2. Bulykin szerint:

  Grave of the Fireflies nagyon jó film!

 3. myrding szerint:

  Találtam egy érdekes infót

  Manga – A Manga magyar eredetű női név, IV. Béla magyar király és Laszkarisz Mária lányának Árpád-házi Szent Margitnak volt a “pogány” neve. A Margit nevet csak zárdába vonulásakor, illetve fogadalomtételekor kapta, mindaddig Mangának hívták.

 4. asiafan szerint:

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Manga#Elnevez.C3.A9s_eredete
  de a filmkedvelőknek jól jöhet, hogy ez egy bejegyezhető utónév :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük