Jubileumi év a Merlinben

A Japán-Magyar Barátság Évad keretében az ősz folyamán színdarabok, táncelőadások és koncertek lesznek a Merlin Színházban (Bp. V. Gerlóczy u. 4.). Programok:

Jegyet nyerhetsz az Okinawa Music „Ryuijin” október 21-i előadására! —

Opera Metamorphosis – japán nyelvű, magyar feliratos opera a japán Konnyakuza Operaszínház előadásában, Franz Kafka műve nyomán. 2009. szeptember 29-én, 30-án, október 1-én 19 órától. Jegy: 2000 Ft., diák: 1500.

Double Nora – a Theatre Office Natori japán színitársulat előadása Ibsen Babaház c. műve alapján. 2009. október 2-án 19h, japánul, magyar felirattal. Az előadás a tradicionális nô színház és a modern japán színház elemeit vegyíti. Társszervező: Japán Alapítvány, jegy: 2000 Ft.

Téli Beyer – Saito Ayumu azonos című darabját láthatjuk a szerző rendezésében, a már másodszor hazánkba látogató, szapporói TPS társulat előadásában. „Beyer a japán zongoratanulók számára olyasmi, mint a magyaroknak Bartók Mikrokozmosza. A darabban három család életének pillanatképei villannak fel, de közben megtudjuk, hogy kicsi a világ és nem is Tokió a közepe. Csendes, elgondolkodtató darab egyetemes gondokkal, japán megvilágításban.” – Okróber 6-án és 7-én, 20h-kor.

Okinawa Music „Ryujin” koncert – 2009. október 21-én és 22-én 19 órakor. Taiko dobosok és tánc.

Yoko Nishi kotokoncertje – október 28. és 29., 19 órakor. A koto tradicionális japán húros hangszer. Az eredetileg kiri fából készült, földön fekvő, pengetős hangszer 180 cm hosszú, 13 húrja van, és jellegzetes hangzása (ami talán a hárfához áll közel).

Kategória: JAPÁN, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük