Ong Bak 2

A sok, tévesen folytatásnak kikiáltott film után végre megérkezett a valódi Ong Bak 2, bár az első részhez ennek sincs sok köze. Tony Jaa 2008-as filmje sok nehézség után lett kész, a kissé hisztisnek tűnő színész egyszer egy hónapra is eltűnt, közben a költségvetés is elfogyott, de a bemutatók megjelenése óta azért sokan várták a látványos harcokat. Én is úgy ültem le a film elé, hogy majd a harci jelenetek fognak kárpótolni a várhatóan igen bugyuta, thai sztoriért, és kb. így is lett, leszámítva, hogy igazából nem kárpótoltak. Talán az erősebb nem képviselőinek jobban bejön majd, őket kevésbé izgatják esztétikai szempontok, engem kissé elkedvetlenített, hogy Jaat is beleértve nem valami szépek a szereplők, ráadásul középkori, sáros kosztümben, törzsinek tűnő rongyokban, amolyan előemberként jelennek meg, ami nem vonz. A verekedések koreográfiája persze lenyűgöző, de nem tudom, ez sokaknak elég lesz-e a filmhez. Az akciórészeket az első részhez hasonlóan Panna Rittikrai rendezte, míg magát a filmet Tony Jaa. Trailer itt.

A történetről nem is tudom, érdemes-e beszélni, vagy lehet-e, van-e egyátalán. Volt néhány gonosz és egy pár jó, meg néhány meglepetésként a másik oldalra átálló karakter, akik szembekerülnek egymással, plusz elefántok. Sok a lassú, fárasztó töltelékrész, a nagy harcos-képzés, idióta vizsgák, visszaemlékezések meg leszámolás. Furcsának tartottam azt a sokféle harcmodort is, amit a főhős bemutat a filmben, talán csak igazságtalan előítélet a részemről, de nem állt valami jól neki a részeges kungfu meg a többi hasonló. Az érdeklődésnek köszönhetően viszont sokan megnézték a filmet, jól szerepelt eddig, és már kezdhetjük várni az Ong Bak 3-at is.

Kategória: FILM, THAI | A közvetlen link.

Eddig 8 hozzászólás érkezett

 1. Tom Bobb szerint:

  Sajnálatos, hogy ennyire ócska filmet rendezett ez a tehetséges fiú. Ezt tenné a hirtelen jött hírnév?

  Számomra nézhetetlen volt, csak pörgettem, pörgettem, nem értettem, pörgettem, és még a bunyókon is ásítoztam, pedig fickó vagyok, ettől tesztoszteronos „kihaénnem”-nek kellett volna éreznem magam – mégis inkább csak nyüszítettem kínomban.
  Rossz film. Nem kell harmadik rész!

 2. tájfun szerint:

  nem olyan rossz,aminek te előadod.
  oké aláírom nem az a hatalmas látvány verekedések vannak benne,amit vártunk,és a történet vége is 1-kicsit érthetetlen.
  ahoz képest igen is nézhető.
  aki még nem látta,szerintem igenis jó film nézze meg nyugodtan.
  nem fog olyan hatalmasat csalódni.

 3. Gang szerint:

  Egynek elment, de tényleg sok a töltelékrész, amit én is pörgettem. Nagyon szép ahogy pl a lányok táncolnak a királynak, majd a főhős is végrehajt egy maszkos táncot, de megér ez 7-8 perc üresjáratot egy filmben ? :)

  Voltak elefántok, oroszlánember akit lenyomott, varjúember akit nem nyomott le, kalózok akik eltűntek, halott királyok akik szintén eltűntek, de megkerültek, duplán bejátszott jelenetek és egy rakás ömlesztett harcművészet, amiből igazán egy sem sikerült jól.

  Szóval ha ez így sikerült a harmadik rész arra lesz csak elég, hogy a bevételekből kifizessék a villanyszámlájukat…

 4. DeadBard szerint:

  Szerintem nem kellene ennyire lehurrogni. Természetesen az első rész színvonalát meg se közelítette, de ugyan már, nem is az volt a cél. Szerintem igenis nézhető film, láttam már sokkal borzalmasabb alkotásokat is. És szerintem elég szép volt a látvány.(nem a küzdelmek, a látvány) Persze kinek mi tetszik. Viszont ha valaki tud jobbat(és ezt nem gúnyból, hanem kíváncsiságból írom) az legyen szíves ajánljon már pár filmet!:) Előre is köszönöm !

  Üdvözletem !

 5. Sexspear szerint:

  Nekem tetszett a film, és az is, hogy sokféleképpen küzdött. Ami miatt csalódtam egy picit az a vége volt.. A történet meg egyáltalán nem volt bugyuta nekem.. Talán csak egy-két dolog volt benn túlhúzva az irrealitás felé.. Nade ettől film a film.

 6. rabid szerint:

  Jézusom ti mennyire nemvagytok képbe…

 7. buddha szerint:

  Nagyon jó mindegyik fílm jól megvanak csinálva a küzdések nem számító gépes fíl mint a többi mnden részben megvan a célja sárkány boszújába pl:az elefánot szerzi visz akkor az ong bak a thai box harcosban a buddha ejét szerzi meg és a ong bak a boszú ot pedig az apja gyilgosát szóval minden résznek meg van lényege nagyon jól küzd bene énis thai boxolok tom mit beszélek

 8. barma krisztián szerint:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük