Red Cliff II

Megérkezett John Woo kínai, történelmi filmjének második, befejező része. Január 8-án mutatták be, közel fél évvel a már sok-sok díjra esélyes első részt követően. A Chi bi xia: Jue zhan tian xia (2009) több, mint kétórás folytatás, a két rész együtt kb. 280 percnyi, de Ázsián kívül állítólag egyben fogják bemutatni egy 2.5 órás, tömörített verzióját.

Első rész: https://asiafan.hu/archives/2008/08/24/Red_Cliff/

Szerencsére a film az előző rész összefoglalójával indul, így nem olyan nagy probléma, hogy nyár óta elfelejtettem. Bár eleinte bizonytalan voltam így is, idővel azért összeállt a történet. Utóbbiról nem sokat lehet mesélni, hiszen, mint a címből és az előzményekből kiderül, a Red Cliffnél történő csatáról lesz szó. Apróbb magánszálak, vicces részletek mellett főleg a felkészüléssel, a haditechnikai dolgokkal foglalkoznak. Látványra, minőségre, az akciórészek, drámák, történet érdekességét és a zenét, hangulatot tekintve szerintem teljesen azonos az első résszel, vagyis nagyon jó, sőt, talán egy kicsit ütősebb. Kérdés, mit mondanék, ha egyben kéne végignéznem a közel öt órát. Ugyanakkor azt sem könnyű elképzelni, vajon mit lehetne gond nélkül kidobni a történetből, hogy felére csökkentsük. Jó ez így, ahogy van. Mindenki nézze!

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Gecco szerint:

    Alig várom.
    Egy jó epic movie már a hossza miatt is tud valami olyat, amit egy default mozi nem, a part one alapján pedig ez egy jó darab. Propagálom magam is.

  2. akira-san szerint:

    ááá annyira várom hogy végre megnézzem ezt a filmet :)
    bisztos nagyon jó lehet főleg ha John Woo rendeszte

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.