Japán filmklub

Folytatódik a Japán Filmklub a Japán Alapítvány támogatásával, ma is lesz film, a belépés ingyenes. A filmek 18:30-kor kezdődnek az Örökmozgóban, japánul, angol felirattal, magyar tolmácsolással. Februári program:

2009. február 18.: The family secret (1992)

Rendezte: MIZUTANI Toshiyuki

Hiroshi éjjel hazafelé vezet, amikor véletlenül elgázol egy fiatal nőt. Pánikba esik és elmenekül a helyszínről, ám amikor lelkiismeretétől hajtva fel szeretné magát adni, felesége meggyőzi, hogy a letartóztatás végképp tönkretenné amúgy is szétesőben levő családjukat. Kétségbeesett igyekezetükben, hogy eltitkolják az ügyet, úgy döntenek, beviszik a bűnjelnek számító autót a nappaliba, és ott fogják szétbontani. A film fekete humorral mutatja be a japán család intézményét a XX század végén.

2009. február 25.: Adrenaline Drive (1999)

Rendezte: YAGUCHI Shinobu

A Waterboys és s Swing Girls rendezője egy igazi groteszk krimikomédiát vitt filmre. A feszült tempójú történet középpontjában két tipikus elveszett figura áll: Suzuki, az esetlen autókölcsönzői alkalmazott és Shizuko, a szemüveges félénk nővérke. Kettejük találkozásakor a nyakukba szakad egy táskányi véres pénz, egy félhalott jakuza, egy csapat vérszomjas üldöző, és, mindkettejük számára most először, az élet, ahogyan még sosem ismerték…

Várható márciusi program:
március 11.: My Secret Cache (r: Yaguchi Shinobu)
március 25.: Turtles Swim Faster Than Expected (Satoshi Miki)

Kategória: JAPÁN, MŰSOR | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. harpo szerint:

  Shinobu Yaguchi forever!
  A két kedvenc filmem tőle a My secret cache és az Adrenalin drive. A Waterboys és a Swing girls is jó, de az előző kettőt nem übereli.
  Aki még nem látott tőle semmit, most bepótolhatja, utóbbi kettőt is szokták műsorra tűzni. Voltak már, és biztos lesznek is még vetítve.

  Nem tartozik ide, de van egy jó hírem. A Cinetel nemsokára kiadja Takashi Miike: Crows Zero című, 2007-es sikermoziját. Most készül a folytatása.

 2. YEZy szerint:

  Yaguchi valóban nagyon jó és ezt a Japán Alapítványnál is tudják, úgy hallottam, hogy úgy tartják a filmjeiről, hogy bármikor kerülnek műsorra, tuti teltház. :) A My Secret Cache valóban ütős, az Adrenalin Drive-ot már elég rég láttam, úgyhogy nem nagyon emlékszem rá, de majd jövő hét szerdán felfrissítem az emlékeket.
  Crows Zero: félve írom le, mert lenyakaznak, de nekem nem tetszett… :)

 3. harpo szerint:

  Crows Zero-t még nem láttam, itt várakozik a gépemen, még nem jutott rá idő…
  Állítólag hasonló a Blue Spring-hez, de gondolom, csak a téma: iskolai fiúcsoport, stb. B.S. viszont nagyon ütős. Nem is remélem, hogy előbbi megütné az ő színvonalát.
  Én mondjuk a Sukiyaki-n is majd elaludtam :)

  Yaguchi-hoz visszatérve, az Adrenalin Drive egy belevaló, vérbeli fekete komédia. Én nagyon szeretem.
  Waterboys és a Swing Girls hatalmas sikermozi az egész világon, nekem kissé gyermetegnek tűnt a humora, de azért aranyosak, jópofák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük