20th Century Boys

20-seiki shônen (2008), japán scifi. Rendező: Yukihiko Tsutsumi. A több évtizedet átölelő, misztikus történet Naoki Urasawa nagy sikerű, 22 kötetes mangája alapján íródott. A film egy trilógia első fejezete, igen nagyszabású film, nemcsak a 6 millió yenes (65 millió dolláros) költségvetés miatt, hanem mert 300-an játszanak is benne. Főszereplők: Toshiaki Karasawa, Etsushi Toyokawa, Takako Tokiwa, Teruyuki Kagawa, Hidehiko Ishizuka, Takashi Ukaji, Kuranosuke Sasaki, Shiro Sano, Hiroyuki Miyasako, Katsuhisa Namase, Fumiyo Kohinata.

Kenji 30 év körüli férfi, a családi boltban eladó. Rockzenésznek készült, de feladta, amikor húga rejtélyes módon eltűnt, maga mögött hagyva csecsemőjét, akire most Kenji és anyja vigyáznak. Egy nap általános iskolai osztálytalálkozóra hívják Kenjit, ahol régi barátokkal találkozik, és a téma hamar egy különös szektára terelődik, ami miatt sok ismerős tűnt el. A szekta vezetője Friend (barát), kiléte ismeretlen. Egyúttal egy különös vírusról is érkeznek a hírek, majd egyre inkább úgy tűnik, hogy Kenji és társainak gyermekkori proféciája kezd valóra válni. A tét a világ megmentése. Szórakoztató film volt, de egy percre sem tudtam kikapcsolni a nagy kérdőjelet a fejemben, hogy “mi a fene??”, annyira egy japánosan elborult sztori. Nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. fullmoon88 szerint:

    Nekem nagyon tetszett, a megszokott japó filmekhez képest érhető a sztorija, kb mint egy mostani “katasztrófa film”. Bár a vége egy nagy talány lett, hogy most ki volt a főgonosz, és Kenji miért maradt ott ahol…hmm remélem hamar meg lesz a folytatás. Mindenképpen a mangát érdemes hozzá elolvasni!

  2. Visszajelzés: 20th Century Boys Movie Part 1. (2008; live-action) - Garden of Secret Dreams

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük