28. HKFA nominees

Kihírdették a nevezetteket a Hong Kong Film Awardsra. A neves díjkiosztó április 19-én lesz. Olyan filmek indulhatnak rajta, amelyeket a tavalyi év folyamán mutattak be először Hongkongban (publikusan, heti öt vetítéssel mentek), és legalább egy órásak. A nevezések elsöprő többségét John Woo Red Cliffje kapta, 15-öt, nyomában 12 nevezéssel az Ip Man és a Painted Skin. A legjobb film díjáért is ez a három verseng, valamint The Way We Are és a CJ 7. Teljes lista.

Kategória: KÍNAI, NEWS | A közvetlen link.

Eddig 11 hozzászólás érkezett

 1. ikuko szerint:

  Hát az ip man nálam első helyen áll,nagyon nagyon bejött a főszereplő karaktere,a zene,minden… tényleg csak ömlenegeni tudnék róla,rendben van k****ra a film és kész.

 2. ikuko szerint:

  neked mi a véleményed az An Empress and the Warriors-ról,az azsiafilm oldalán eléggé lehúzták,azért én megnézem:-)

 3. YEZy szerint:

  A Yangtze River 7 az a CJ7. :) Amúgy érthetetlen az egész lista, amit összeállítgattak. A The Way We Are dögunalom, a CJ7-ből max. a technikai rész volt kiemelkedő, mert mint film, elég gagyi, a Red Cliff és az Ip Man érthető, hogy ott van, a Painted Skin meg úgy látszik, csak nekem nem tetszett. A nagy kérdés viszont: miért hagyták ki a Sparrow-t? Miért a The Way We Are és miért nem a True Women For Sale? Ha már dráma, ez utóbbi sokkal jobb lett. Hol vannak a gengszteres filmek? Hosszan lehetne még sorolni… Úgy látszik, Ann Hui-nak bérelt helye van a listán, pedig a tavalyi filmje (Postmodern Life of My Aunt) is gyakorlatilag a nézhetetlen kategóriába tartozott. Amúgy idén a Red Cliff fog tarolni, nagyjából úgy, mint tavaly a Warlords tette.

 4. ikuko szerint:

  érdekes én meg a Warlords-tól nem voltam annyira lenyűgőzve mint mindenki más rajtam kívül, a Red Cliff-hez nem tudok hozzászólni mert azt csak este nézem meg:-)(tudom tudom le vagyok maradva:-))
  egyébként nem pont te írtál ismertetőt az azsiafilm oldalán?

 5. asiafan szerint:

  ikuko:
  https://asiafan.hu/archives/2008/04/01/An_Empress_and_the_Warriors/
  Yezy: a Sparrow is kapott 4 jelölést. A Postmodern Life pedig remek film!

 6. ikuko szerint:

  meggondoltam magam mégse nézem meg:-D
  pvc-csatapáncél:-DDDDDD

 7. asiafan szerint:

  (az ip man zenéjéről itt lehet olvasni
  http://aronil.com/2009/music/ip-man-soundtrack :)

 8. ikuko szerint:

  köszi már olvasom is:-))))))))))))))))))))))))))aztán jól meghallgatom:-)

 9. YEZy szerint:

  ikuko: de, én írtam róla. A lehúzás arra vonatkozott, hogy nem azt kaptuk, amit vártunk, viszont Kelly Chen rajongóként nekem speciel tetszett az a film. :)
  asiafan: igen, a Sparrow kapott 4 jelölést, de számomra röhejes, hogy 2008 legjobb hongkongi filmje NEM szerepel a legjobb filmek kategóriában. Van helyette az évenkénti szokásos Ann Hui altatódráma. :) A Postmodern Life-fal úgy voltam, hogy az első fél óra során még hittem benne, hogy végre egy japános mélységű drámát fogok látni, aztán a későbbiekben a főszereplőt olyannyira naívnak ábrázolták, hogy olyan naív még egy kínai sem lehet… :) Így egyre inkább kűzdöttem az álmossággal. Sajnos ugyanez jött elő a The Way We Are esetében is, amit leginkább a legendás Szomszédok sorozathoz lehetne hasonlítani. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy egy csomó kategóriában nyerni fog. Valószínűleg csak ottani lakosként lehet igazán átlátni és átélni azt a filmet.

 10. ikuko szerint:

  asiafan ezer köszönet a zenéért,most azt hallgatom közben le is lépek ebédet gyártani a családnak:-)jó hétvégét mindenkinek:-)

 11. asiafan szerint:

  én meg épp írok róla :) de az ebéd nem rossz ötlet, csak előbb fel kéne kelni :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.