Dream Theater: Forsaken MV

Egy amerikai progmetál zenekar klipje talán furcsa itt, de az a helyzet, hogy a hivatalos videó egy japán anime rendező, Yasufumi Soejima munkája, ráadásul a neves Gonzo cégtől (akik pl. az Afro Samurait és a Basiliskot is gyártották). A Forsaken egy vámpírnő által meglátogatott férfi romantikus sztoriját meséli el. A zenekart Iván Turgenyev: Fantomok c. novellája ihlette meg. A klip az MTV Headbanger’s Ball műsorában debütált kb. egy éve. A rendező, Soejima már korábban is dolgozott zenekarokkal, pl. Linkin Parkkal, The Stranglersszel, a japán Perfume-mel, valamint az Animatrix egyik epizódját is ő csinálta. Dream Theater – Forsaken:

Ha már itt tartunk, nézzük meg a Linkin Park: Breaking the Habit anime klipjét is (rendezte: Soejima, animációs stúdió: Studio 4°C):

http://www.vimeo.com/796788

Kategória: ANIME, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

 1. fullmoon88 szerint:

  Huha..ez állati! Imádom a Gonzo műveit, bár mostanság nagyon ráállt a stúdió a mecha-sci-fi, világ megmentős sémára…ezért kicsit hiányoltam már tőlük az ehhez hasonló más témákat.
  Nem is lenne rossz ötlet összegyűjteni azokat a nem japán zenészeknek készített music videókat, melyek animés rendezők keze munkái… Ahogy említetted ott van a Linkin Park, akkor olvastam a minap egy francia csajsziról is, Mylene Farmernek a Peut-etre Toi (Maybe you) című dala a Production IG csinált neki klippet, vagy Britney Spearsnek a Break the ice videóklipje is tőlük jött, na meg a klasszikusnak számító Daft Punk zenés sorozata, az Interstella 5555 nevű projectje. (ezt Leiji Matsumoto rendezte). Meg a Bluetones – től a 4 day for weekend című dalát is a Studio 4C “klippel gazdagította”.
  De japán j-rock teréről is láttam mostanság animés klippet: Hatsune Mikutól a Love is a war, jahm meg ott van még az Amazing nuts!, meg szerintem Mamoru Oshiitól az Open your mind is nagyjából ilyen kategóriába sorolható, bár ez már inkább művészi. Most jut eszembe a Clamptől a Clovert is zenére dolgozták fel… vá biztos van még egy csomó, amiről nem tudtam eddig XD.
  hmmm remélem nem gond, hogy ily sok mindent írtam, de ez a bejegyzés egy kis kutatásra sarkallt, és felkeltette az érdeklődésem :D.

 2. asiafan szerint:

  én köszi a listát :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.