Ami eddig kimaradt

Az előbb ismét eszembejutott, hogy milyen sok jó filmet láttam még azelőtt, hogy a blog született, és ezek közül sokat érdemes lenne bemutatni. Lehet, hogy ez egy nap majd megtörténik, de most összeírom a legjobb, legfontosabb filmek listáját, amolyan ajánlóként is, pár szóval. Ezek mind 10-ből 10 pontosak szerintem:

Tigris és sárkány (Crouching Tiger Hidden Dragon, 2000). Sokaknak lehet, hogy túl kommersz, de szerintem abszolút hibátlan mű, szuper színészek, sztori, zene, többször nézhető, felejthetetlen, festői képekkel. Ang Lee rendezésében eddig minden film elragadott, rámtelepszik a hangulat napokra, mintha fel se ébrednék a filmből.

Istenek fegyverzete 1-2. (Armour of God, Operation Condor) – Jackie Chan klasszikus, szórakoztató, vicces, látványos filmje, amit még moziban is többször néztem meg, és amire két évtized távlatából is lehet emlékezni. Ide sorolhatnám még a Rendőrsztori filmeket is, de azokra ez kevésbé jellemző. Plusz a Crime Story, ami Jackie legkomolyabb drámája.

Fist of Legend – Jet Li. Klasszikus, látványos, izgalmas. Botrány, de nekem nagyon tetszett a Romeo Must Die is, sőt, szvsz Jet a Halálos fegyver 4-ben a legsármosabb :)

Chihiro Szellemországban: Miyazaki top animéje, többszörnézős, kiváló, mélyértelmű, szép, látványos, Még a Princess Mononokét is elő kéne venni, de Ghibli filmekkel sajnos spórolni kell, olyan kevés van.. Ja, meg a Totoro.

Ninja Scroll is alap, bár a nagy lelkesedés és az anniversary edition megrendelése után másodjára már nem ütött annyira. A tv-sorozat verzió sem, de annak remek a zenéje.

John Woo: The Killer. Ezt is többször láttam, alap. A rendező legjobbja szerintem.

Chungking Express – kedvenc Wong Kar-wai. Fallen Angels dettó. Chungking megvan HD-ban, talán ideje újra.

Infernal Affairs (Szigorúan piszkos ügyek) 1-3, a hongkongi krimi krémje, nem véletlenül remake-elték (Departed).

Storm Riders, Time and Tide, Hero, Come Dring With Me, Jin-Roh, Battle Royale, Rashomon, Zatoichi… Korea fénykorából: My Sassy Girl, My Tutor Friend, JSA, Oldboy, Musa (A harcos), Whasango – Volcano High… – és ez még csak a jéghegy csúcsa. A fenti filmeket nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.

Kategória: WEB | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. Adm szerint:

  Infernal Affairs, Oldboy, Battle Royale, … csupa kedvenc :)

 2. ikuko szerint:

  hát a szigorúan piszkos ügyek az nekem is kedvenc,az egyik legkedvencebb és a színészek is …..:-)

 3. ikuko szerint:

  SZAMURÁJ ZATOICHI?TÉL TAVASZ NYÁR ŐSZ,BIN-JIP,REPÜLŐ TŐRÖK KLÁNJA,ÉS A DARK WATER AMIBEN IS IKUKO SZEREPEL:-)EZEK IS JÖHETNEK IDE:-)

 4. asiafan szerint:

  Zatoichit írtam. Kim Ki-duktól jobban tetszett a Bad Guy. A Repülő tőrök szép, de a sztori nem jött be meg a végén a nagy bénázás.
  Horrort nem nagyon nézek.. Láttad a remake-jét is?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.