Modern Boy

2008-as, koreai film. Egy “modern fiú” politikai és szerelmi drámáját láthatjuk a 30-as évek – valóban modern, szinte mainak tűnő – Koreájában. A fenti kifejezés már akkoriban is élt, egy divatirányzatot és életmódot jelölve, amely még 1910 körül érkezett a hódító japánokkal együtt, akik fegyvereik mellett a kor francia ihletésű divatját is magukkal hozták. A nyugatias, nőies ruhák, szoknyák, akkori (jazz, swing) zene mellett a “modern” gondolkodás is szemben állt a régi, konfúciánus értékekkel. A film ezt a nagyvárosi, elit világot jeleníti meg egy jómódu, hedonista playboy (Hae-il Park) szemszögéből, aki a japánoknak dolgozik hivatalnokként. Ám jön a végzet asszonya, a szerepre tökéletes Kim Hye-su személyében, aki a világ egyik legszebb és legvonzóbb nője. A rendező Jung Ji-woo (Happy End, Blossom Again). A tavalyi, 29. Blue Dragon Film Awards-on a film tehcnikai díjat nyert, és a legjobb világításnak járó elismerést is megkapta, utóbbit láthatjuk is, hogy joggal. Fényképezte: Kim Tae-kyoung. Zene: Lee Jae-jin.

A főhős egy átlagos napjával indul a film, meglepően mai képsorokkal, ahogy a konyhába megy az inges, öltönyös, elegáns fiatalember, a hűtőszekrény mellett kenyérpirító, csillogó autóján elsuhan a villamosok mellett, a hivatalban csörögnek a telefonok, a 30-as években minden volt már (interneten és blogon kívül:), csak aztán jött a háború. A pályaudvaron csoportok fotózzák egymást, csinos, szexi lányok vihognak a jólöltözött pasik körül, egy japán barát érkezik, magasrangú hivatalnok, akivel együtt megy a bárba este. Itt, a színpadon táncolva és énekelve jelenik meg a Nő, aki aztán forrása és főszereplője lesz a további bonyodalmaknak, amelyek már a koreai függetlenség ügyét érintik.

Remek zene is készült a filmhez, a korabeli díszletekkel, ruhákkal és a jó színészekkel, akik megjelenítik a régi idők eleganciáját, nagyon hiteles(nek tűnő), hangulatos képet kapunk. Kim Hye-suhoz nincs mit hozzáfűzni, gyönyörű, okos, vonzó és szexi nő, aki körül még akkor is forr a levegő, ha nem dobja le úgy a ruháit, mint pl. a Hypnotizedban tette. Néhány hónapig énektanárhoz is járt a film miatt, sokoldalú tehetségét ezen a téren is megmutathatta, ugyanis négy dalt is énekel a filmben, amelyek külön kislemezen is megjelentek. Érdekes a történet is, izgalmas a film, csak ajánlani tudom. A hangulat, kor és a téma miatt kicsit a Lust, Caution jutott eszembe róla, bár annál talán könnyedebb. trailer

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük