Resident Evil: Degeneration

Kevés, de azért a semminél több alapismerettel rendelkezem a Resident Evil játék és a film témájában, utóbbinak láttam ugyanis az első részét. Ezzel együtt is az anime verzió kicsit kaotikusan indul, gyors vágásokban híreket ömlesztenek, amelyekből meg kéne érteni, hogy mi a helyzet.. A Capcom ’96-os playstationös horror-scifi játéksikerét először 2002-ben követte filmadaptáció (főszerepben Milla Jovovich), ami később trilógiává bővült. Készültek aztán képregények, regények is a témából, és még 2000-ben egy 3d-s kisfilm (19′), amelyet csak Japánban mutattak be, Biohazard 4D-executer címmel.

Teljes hosszúságú animációs (CG) filmként tehát első a Resident Evil: Degeneration (vagy Biohazard: Degeneration), amely idén decemberben jelenik meg blu-rayen, és szintén Japánban készült. A rendező Makoto Kamiya. A korábbi filmekkel ellentétben ez a történet a játékkal azonos térben és időben zajlik, valamikor a RE 4-5. rész közt (a játék 5. része jövőre jön). Az októberi Tokyo Game Show-n debütált mozi elég magas pontszámmal kezdett az imdb-n, de ebben főleg a téma rajongóinak keze lehet, a kritikák elég változatosak. Zeneszerző: Tetsuya Takahashi, a film záródalát (Guilty) Anna Tsuchiya adja elő.

A világ bioterror-támadások ellen küzd, főhősnőnk, Clair egy rábízott kislánnyal a reptéren várakozik, amikor kitör a zombipánik. Később megérkezik Leon, akivel már hét éve is együtt harcoltak a mutánsak ellen. Az első képsorok nem győztek meg nagyon, bár részletes, valósághűségre törekvő a megrajzolás. Talán épp emiatt is bukik el, valahol a két szék közt a pad alá. Inkább szép, elképzelt figurákat nézek, mint majdnem sikerült, de zavaróan természetellenest. A szinkron is gyenge pontja a filmnek, de főleg a mimikán, a kissé gumiszerű arcokon bukik el a dolog, amikor csak tájat nézünk, az már szinte olyan, mintha valódi film lenne. Viszont amint megjelennek a zombik, ez lesz a legkisebb gondunk… Elég izgalmas a sztori, és annak ellenére, hogy azt vártam, rajzolt szörnyekkel nem olyan egyszerű ijesztgetni, mint “élőkkel”, azért kellően félelmetes is (bár néha viccesek). A háttértörténet betölti funkcióját, de azt se felejtsük, hogy egy túlélésről szóló játék az alap, ezért nem a fordulatos dráma, hanem a zombira lődözés a film lényege. A trailert és az első 8 percet megnézhetjük a hivatalos oldalon:

http://www.sonypictures.com/homevideo/residentevildegeneration/clips.html

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 7 hozzászólás érkezett

 1. foodlfg szerint:

  Ez az a film, ha jól látom, ami a torrentfreak szerint “bomba siker” lett a torrentezők körében..

  Technikailag a trailer alapján ez a Degeneration nekem kicsit gagyinak tűnik. Valószínűleg ezért sem adják a nagy mozik. (bár Japánban azért meg lehet nézni, ha minden igaz)
  Egyébként én csak az amerikai filmeket láttam a sorozatból, azok tetszettek.

  Tsuchiya Annát pedig szeretjük ^^

  http://torrentfreak.com/resident-evil-degeneration-bittorrent-blockbuster-081208/

 2. asiafan szerint:

  már csak a műfaj (játékadaptáció, két lábukra sántító zombik) miatt sem lehet igazán komolyan kezelni, de amúgy szerintem oké a film és a látvány.

 3. balage szerint:

  megnéztem a filmet, és nagyon szép a grafika, nagyon ügyesek voltak az alkotók,talán legjobb animációs filmet láttam eddig életemben!bár a történet lehetett volna job,de tény hogy sok játékból való dolgot belevittek! nekem tetszett

 4. asiafan szerint:

  február 3-án megjelenik magyarul is

 5. Shabba szerint:

  Hát ez a film még a műfaj szerelmeseinek is nehéz perceket fog okozni. Mintha csak egy hosszúra nyúlt átvezető animációt látnánk egy lövöldözős játék során. A figurák szemei élettelenül üvegesek, akárcsak egy zombié. Mozgásuk is meglehetősen darabos, mintha csak dróton rángatnák őket. Az egyetlen eltalált figura szenátoré. Az ő hiteles karakterén kívül mindenki más közhelyeket puffogtató bábu.

  Zombikra persze rengeteg tárat kiürítenek és a kommandósok is legyekként hullanak. Rengeteg lezuhanó gerenda van és sok robbanás valamint egy teljesen abnormális csók is elcsattan két üres bábu között.

  A meggyalázott cselekményvezetésben mindig tudod, hogy mi következik. Ha visszaszámlálás van, akkor biztos, hogy az utolsó másodpercben kell megmenekülniük…

  Teljesen érdektelen alkotás. Óvakodj tőle!

 6. Buborékállat szerint:

  A capcom pánikszerűen próbálja eltakarítani a mocskot, amit a ps 1,2,3 rész után resident néven ránkömlesztett, de egyre nagyobb maszatot csinál. Annyi tapasztalat, anyagi háttér és tudás ennyire elég? Hogy egy egyszerű ember is max kiköp rá?

 7. Gang szerint:

  A történet nagyon gyenge, a megvalósítás is csak közepes. Az érdektelen cselekményt élettelen karakterek színesítik. A szokásos zombis lövöldözés után unatkozunk egy darabig, majd előbotorkál a főhősnő bátyja egy high-tech létesítményben zombikoktélt lóbálva, amivel mutánssá változtatja magát és elfogyaszt néhány kommandóst. A film végén pedig lenyomják az óriási mutáns zombiszauruszt, akinek a vállából nő ki a szeme és háromszor kell gallyra tenni a főhősöknek, mire szíveskedik elpusztulni, persze a végső pillanatban előtör belőle a szerető báty és nem eszi meg a kishugát.

  Ha szereted a zombis filmeket akkor ne nézd meg, ha az anime-t is akkor meg végképp ne…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.