The Underdog Knight

Ying han (2008) kínai-hongkongi akciófilm. Rendező: Sheng Ding. Írta: Wong Jing. Fsz: Ye Liu, Anthony Wong, Yong You, Honglei Sun, Rongguang Yu. Bár a rendező kezdő, a producer-író Wong Jing nagy név, és a szereplők is ismertek. Liu Ye, a főszereplő majdnem 20 kilót kellett magára szedjen, hogy ex-katona, verekedős hősként megfelelő felépítéssel bírjon, de jól sikerült neki. A filmet az őszi, Pusani Filmfesztiválon mutatták be, majd november végén a mozikban.

Amolyan verekedős Forrest Gump a sztori, legalábbis sikerrel ráaggatták ezt a figyelemfelhívó jelzőt, de annyira nem drámai a film. A történet hőse, Liu San tengerészgyalogos, elhivatott és tehetséges, ám egy baleset folytán agysérülése lesz, és kissé elbutul. Ekkortájt ismerte meg kedvesét is, aki vele marad. A seregből menesztik, és a rosszak elleni magányos hősként próbálja tovább védeni a hazát, piti bűnözőket ver el. A történet elég lassan halad, annyira nem érint meg, mint próbálják, de alkalmasint jó bunyók vannak benne. Később egy műkincsrablás is a képbe kerül, Anthony Wong szokásos, remek alakításával együtt. Nem rossz film.

Trailerek: http://www.mtime.com/movie/66342/trailer/14435.html

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. Kiss Miklós szerint:

    AZ írás felkeltette az érdeklődésem. Mindenképpen nézős lesz. Felirat várható vmikor? Sajnos egy csomó érdekesnek ígérkező film magyar felirat hiányában nem tud sikert aratni nálunk. Remélem ez a film nem jut erre a sorsra… :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.