Jet Li és Rambo

Most, hogy az idei filmei (Tiltott királyság, Múmia 3) már lefutottak, nem sok hír van Jet Li készülő projectjeiről, de egyet sikerült találnom, egy elég furcsát. Úgy tűnik, Sylvester Stallone 2010-re tervezett, The Expendables c. filmjében fog szerepelni Jet, többek közt Jason Statham oldalán, akivel már volt egy-két közös filmje, pl. a War. További szereplők: Stallone és Dolph Lundgren. Végül is, Stallone annyira nem ciki szerintem, a Rambo IV se volt rossz, érdekes tervnek tűnik a dolog. A film rendezője és írója is Sly lesz. A történet egy zsoldos katona csoportról szól Dél-Amerikában, februártól forgatnak.

Különös, hogy buddhista szelidségében a Fearless-szel abbahagyta Li a harcművészeti filmek készítését, ugyanakkor mindenféle hollywoodi gyilkolászósba beszáll. Nem tudom, milyen pozitív üzenete van elkorhadt múmiaként vagy terepruhás fegyveresként a fiatalok számára. Tán, hogy a cél szentesíti az eszközt? Aztán az is lehet, hogy már nem bírja ügyességgel, ezért csinál ilyeneket, hiszen benne van már a korban. Míg Jackie Chan idős színészként meg tud élni az idétlenkedésből is, Jet sikerének nagy részét eddig fizikai képességei alapozták meg, és nem annyira a drámai szerepei. Ezen remélhetőleg jó irányba változtat majd, a múmiás rettenet helyett, mondjuk, a Warlordshoz hasonló filmeket lenne jó látni tőle.

Kategória: CELEB, NEWS | A közvetlen link.

Eddig 6 hozzászólás érkezett

 1. Agócs szerint:

  Játszott már még a War előtt az Egyetlen című filmben is Statham-mel.

 2. YEZy szerint:

  Még valahogy bele kellene rakni Chuck Norrist meg Steven Seagalt és igazi zs kategóriás kultbigyó lehetne belőle. :)
  Statham úr játszott a The One-ban is, úgyhogy legalább 2 közös filmjük van.
  Új közös Jet/Jackie projekt nem lesz?

 3. asiafan szerint:

  kösz, a One-ról megfeledkeztem (nem egy emlékezetes alkotás:)..
  úgy tudom, a Forbidden Kingdomnak tervezik a folytatását..

 4. MusA szerint:

  Én anno a fearless kapcsán Jet egyik nyilatkozatában azt olvastam hogy csak a wuxia filmek forgatásával hagy fel, de ez nem biztos lehet én emlékszem rosszul.

 5. asiafan szerint:

  a wuxia kicist mást jelent, szerintem a wushura gondoltál :) de a lényeg, hogy a harcművészeti (témájú és technikás) filmekről van szó (mint pl. a Fearless), amelyekben a kung fu filozófiája is megvan, viszont a verekedős, akciófilmek maradnak, mivel az ilyen erőszakos bunyó szerinte nem art.

 6. MusA szerint:

  Tegnap elég későn és fáradtan olvastam már a cikket, és én értelmeztem félre sajnos :) teljes mértékben egyetértek. Én személy szerint szívesebben látom Jet Li-t harcművészeti filmekben(hős, fearless, fist of legend…) mint war, the one sajnos ez nem rajtam múlik, de remélem továbra is fog még a warlords-hoz hasonló filmekben szerepelni, és nem csak a divatos de kevésbé jó hollywood-i filmeket részesíti majd előnyben. (Jackie Chan-t is jobban szerettem amíg csak Hong KOng-i filmekben szerepelt)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.