Cinetel DVDk

Ahogy a kínai filmeknél kötelező a címben szerepelni egy sárkánynak, a japánoknál mindenki szamuráj, úgy tűnik, Koreának a bosszú szócska jutott, köszönhető tán a trilógiának, vagy méginkább a filmforgalmazók hiányos nyelvi leleményének. Így történt, hogy ezt a semmitmondó címet kapta Kim Ji-Woon filmje, A Bittersweet Life is, de legalább végre megjelent DVD-n. Gondolom, Keserédes életként nem tudnák eladni… Ellenben dícséret jár érte, hogy eredeti nyelven felirattal és szinkronosan is szerepel a film a korongon. (Bár a weblapjukon japán hangot írnak, azért merem remélni, hogy koreaiul lesz.)

Szintén a fenti kiadó novemberi újdonsága az Audition – Meghallgatás címmel, épp ideje volt kiadni a jól ismert Miike horrort, ezen is a 18 éven felüliek borzonghatnak. Harmadikként egy nyugisabb, de annál szebb, japán poszt-szamuráj dráma, a Bushi No Ichibun jön Yoji Jamadától, Szerelem és becsület címmel (angolul Love and Honor), amellyel szemben csak azt kifogásolhatjuk, hogy egy trilógia harmadik részeként az első kettő még nincs itt, de különálló film, és így is örömteli hír. Ha a kiadványok minősége is megfelelő, akkor igazán megéri a 990 és 1990 Ft-os ár. (A kiadónál jelent meg egyébként az Invisible Target is Láthatatlan ellenfél címmel, úgyhogy azért tükörfordításból mégiscsak jók, bár voltak problémás lemezeik is, mint pl. Az utolsó kardvágás, ami először hibásan jelent meg.) Szóljon, aki látta!

Kategória: NEWS | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. harpo szerint:

    Az Audition-t én nem látom a Cinetel honlapján, biztos, hogy tőlük jön ki?
    Amúgy borzasztóan örülök neki, minden jelentősebb Miike filmet már beszereztem DVD-n, de ez kimaradt. Remélem nem lesz rossz a minősége.

  2. harpo szerint:

    thx!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük