Blu-ray

Ideje lassan nagyobb felbontásra váltani, ezért mostanában megnéztem néhány ázsiai filmet HD-ban. Mivel a blu-ray lemezek sokszor régiófüggetlenek (azért utána kell nézni), általában van rajtuk felirat, sőt, sokszor magyar is, ezért érdemes figyelni a megjelenéseket. Jó pár kapható már itthon is, csak horribilis áron (9000ft körül), érdemesebb külföldről rendelni, az amerikai amazonon pl. 20 dollárokért mennek (3000ft), a marketplace-ről meg legutóbb 5fontért vettem új, eredeti lemezt, amin még magyar szinkron(!) is volt. Utóbbi a Gyilkosok gyilkosa (Chow Yun-Fattel). Akinek van lejátszója, vagy tervezi, egy-egy kedvencet szerintem érdemesebb ilyen formában beszerezni. A mai, HD felbontású, nagy lcd-tévéken a dvd-k már elég ratyiul néznek ki, plusz némelyik film már csak látványossága, képe miatt is megérdemli a részleteket.

Mi jelent meg és kapható magyarul:
Tekkonkinkreet, Paprika, Ég és föld harcosai, A pofonok földje.

Külföldi kiadványok: Invisible Target, Infernal Affairs 1-3, Protégé, Initial D, Flash Point, Curse of the golden flower, Fearless, Dragon Tiger Gate, Warlords, House of Fury, The Assembly, Exiled, CJ7, New Police Story, Enter The Dragon, House of Flying Daggers, Kung Fu Dunk, Shinobi, Sukiyaki Wester Django, Sword of Stranger, Appleseed 1-2, Jin Roh, Ghost in the shell, Avalon, Patlabor 2 (a japán lemezek közt sok sajna A régiójú, Ázsia+US)… Korea is jövöget: The Host, Oldboy, I’m a Cyborg.., Welcome to Dongmakgol, Taegukgi, Lady Vengeance. Egy-két bollywood film is megjelent, pl. Saawariya, Heyy Babby.

A megjelent és megjelenő filmek listáját megnézhetjük az ismert online boltokon kívül a http://www.blu-ray.com/ oldalon is, részletes adatokkal (régió, felirat stb.). Az mkv formátumú verziót keresőknek meg info itt.

Amit eddig láttam, abból a színes, kontrasztos, részletgazdag, világos képekkel teli filmek nyújtották a legnagyobb élményt. A Fearless pl. elég szép (még csak HDDVD-n jött ki, de őszre itt a BD), a Flashpoint és a Shinobi is jók, vagy Az aranyvirág átka, de a leginkább talán a DTG nyűgözött le, ahogy verekedés közben egyenként látszik Donnie Yen összes hajszála :)

Íme néhány trailer, ha bírja a gépünk:
Forbidden Kingdom,
Exiled,
Lust, Caution, DTG

Amit nagyon várok most, az a Lust, Caution és talán a Forbidden Kingdom. Amit szívesen néznék, ha lenne, a Krrish, és amit szerintem az egész világ vár, és érthetetlen, hogy nem jelent még meg, az a Tigris és sárkány. Te mit néznél nagyban?

Kategória: NEWS | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. Zalaba Ferenc szerint:

    a hőst és az aranykirzantén átkát (sajna ez utóbbi csak A régiós lemezen, illetve angol felirat nélkül kapható), meg persze animékat: chihirót, akirát gits 2-t, stb.

  2. asiafan szerint:

    A Hősre én is kiváncsi lennék eredetiben, abból csak gyenge ripek vannak.

  3. david szerint:

    nekem meg van a hős dvd minőségben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük