The Chaser

Chugyeogja (2008), koreai thriller. Közepes költségvetésű meglepetésfilm, amely nemcsak, hogy nagy sikert ért el hazájában, hanem már meg is vették hollywoodban a remake-jogokat. A Warner Bros. fogja két év múlva lecopyzni a filmet a Departed stábjának egy részével, az utóbbiért Oscart nyúló Monahan szkriptjével plusz DiCaprio. A filmet több ország is megvásárolta, ősszel bemutatják a németeknél, belgáknál valamint az angol és francia mozikban. A Chaser Na Hong-jin első rendezése, főszereplők: Yun-seok Kim, Jung-woo Ha, Yeong-hie Seo. Trailer

Egy lányok futattásából élő ex-nyomozó, Jung-ho biznisze rosszra fordul, ahogy sorra tűnnek el a “dolgozói”. Mikor már szinte senkit nincs a kliensekhez küldeni, a lázas beteg Mi-Jint zavarja el, aki aztán szintén eltűnik. Jung-ho már ekkorra gyanút fogott a telefonszám alapján, és azt hiszi, a férfi elrabolja és eladja a csajokat, ám a helyzet rosszabb. Némi keresés és üldözés után a két férfi útja találkozik, majd a politikai ügyek és bénaságuk miatt tétlen rendőrségre kerülnek, miközben az ismeretlen helyre elcsalt nő talán még él… Jó film, bár azt nem értem, miért kapták így fel, nem több, mint egy izgalmas, jól megcsinált thriller.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. namhanman szerint:

  Egyetértek, korrekt munka, de semmi több. A véletlendramaturgiás megoldásai fájdalmasan suták és olcsóak (lásd koccanás az elején, bolti jelenet a végén), ami izgalmas benne, hogy egy antihőst heroizál (pl. lassítások), és hogy a gyilkos figurát már az elején elkapják, a feszültséget a megkötözött csaj felkutatása (s ezzel a bizonyítékokban gazdag helyszín megtalálása) generálja.

 2. krumplipüré szerint:

  szerintem meg pont hogy frissítő… oké hogy “csak egy korrekt munka”, de legalább azt a szintet eléri – ez nemigen mondható el a többi koreai mainstream filmről manapság.

 3. asiafan szerint:

  a mostani, gyenge színvonalból valóban kiemelkedik..

 4. namhanman szerint:

  Kétségtelenül hervasztó a helyzet, a tavalyi év különösen gyenge volt, az idei év eleje sem robbantott kasszát, egyedül a The chaser meg a Forever the moment termelt profitot. Magyarul ma Dél-Koreában egész egyszerűen veszteséges filmet csinálni. Ez azért durva.

  Bővebben: http://www.koreanfilm.or.kr/KOFIC/Channel?task=kofic.user.eng.d_publication.command.PublicationRetrieve1Cmd&Gesipan_SCD=000000000000000002

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.