File 538

A Mystery Article File 538 a Twilight Q című anime sorozat második része – a kettőből, ami készült, és Mamoru Oshii rendező munkája (akinek a Ghost In The Shellt is köszönhetjük). A két, 30 perces, misztikus japán történetet 1987-ben adta ki a Network Frontier (mai nevén Bandai Visual). A File538 – Meikyū Bukken Fairu Go San Hachi egy rejtélyes módon eltűnő repülőgépek utáni nyomozásról szól, egy gyermeket és apát bemutatva. A sztorit Oshii írta, a zenét pedig nem más, mint Kenji Kawai.

Már a képek alapján megmondtam volna, hogy Oshii-műről van szó, leginkább az Angel’s Egg hangulata miatt hajtottam fel ezt a filmet, igazán az hozta meg a kedvem a rendező animéihez. Nem is kellett csalódnom, már az első képsoroknál eldobtam az agyam.. Ez sem egy szájbarágós történet, hogy miről szól, talán ki sem derül, de remek alkalom a fantáziánkat szabadon engedni. Érdekes módon ebben is vannak halak. Azért, persze, hosszával és ismeretlenségével arányban nem annyira jelentős alkotás, de Oshii-fanoknak ajánlható.

Kategória: ANIME, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

  1. ? szerint:

    hogy lehet, hogy imdb-n sem talaltam?

  2. asiafan szerint:
  3. adam szerint:

    szia! tényleg nagyon rare lehet a cucc. sehol sem lelem. a szokásos lelőhelyeimen sem, amire még nem nagyon volt példa! a mail címem valós, úgyhogy bármilyen infónak örülnék – az Angel’s Egg az egyik nagy kedvencem hangulatot/képi világot tekintve (meg ugy a Ghost in the shelleket is rendezőként jegyzi), úgyhogy nagyon érdekelne! köszi!

  4. adam szerint:

    köszönöm az információt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.