Ázsiai filmek az m2-n

A Kelet mágusai címmel közel- és távol-keleti filmeket bemutató sorozatot indít a Magyar Televízió: az alkotásokat szombatonként láthatjuk az m2-n.

Szombatonként díjnyertes koreai, kínai, hongkongi, tajvani és japán filmeket, valamint izraeli és palesztin alkotásokat tekinthetnek meg a nézők tizenhárom héten keresztül. Az m2-n elsőként Kim Ki-duk dél-koreai rendező Lopakodó lelkek című romantikus drámáját láthatják a nézők július 5-én, majd egy héttel később Az íj című filmjét tűzik műsorra.

A folytatásban két közel-keleti történetet ismerhetnek meg a nézők: Radu Mihaileanu izraeli-francia-belga koprodukcióban készült filmje, az Élj és boldogulj! július 19-én látható, Hany Abu-Assad többszörösen díjazott Mennyország most című munkáját pedig július 26-án tűzi műsorra a csatorna. Augusztusban Yimou Zhang három alkotását tekinthetik meg az érdeklődők, így például a nálunk is jól ismert történelmi kalandfilmet, a 9. századi Kínában játszódó A repülő tőrök klánját. Szerepel a repertoárban Az út haza és a Randibusz című vígjátéka is.

Az őszi folytatásban egyebek mellett Akira Kuroszava Álmok című filmje és Masayuki Suo Hölgyválasz című alkotása látható; ezt követi majd a tajvani Hsziao-hszien Hou rendező Café Lumiere című drámája, Johnny To hongkongi krimije, az Adásunkat megszakítjuk, valamint a palesztin-izraeli konfliktust feldolgozó Deus ex machina, Elia Suleiman marokkói-palesztin-francia-német romantikus drámája. (MTI)

Kategória: MŰSOR | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. ChrisDry szerint:

    Nagyon szépen köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmet erre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük